English flag

Hitta din upplevelse

I Kiruna finns arktiska upplevelser året runt. Här hittar du spännande äventyr under vintermånader som bjuder på sprakande norrsken och sommarmånader med ändlöst solljus.

Från polarnatt till värmande vårsol

Vinter & Vår

Vidga din resepalett och upplev riktig vinter hos oss. En vinter fylld av pudertjock, kritvit snö, magisk tystnad och stjärnklara nätter. En vinter som börjar med knastertorr kyla och avslutas med vårsolens starka strålar som väcker naturen genom att skina dag som natt. I vårt arktiska paradis hittar du oändligt varierande aktiviteter, vintermånader som bjuder på det arktiska blå ljuset, sprakande norrsken som dansar över himlavalvet och mot slutet av vintersäsongen till och med midnattssol.

Besök vinter & vår
Foto: Jessica Nildén
Besök världens största underjordiska järnmalmsgruva

LKAB:s Visitor Centre

Gruvan i Kiruna är världens största underjordiska järnmalmsgruva. En fascinerande verksamhet där malmen bryts långt under markytan med fjärrstyrda maskiner och förarlösa tåg. Här finns en av Sveriges bästa sevärdheter, visningsgruvan LKAB:s Visitor Centre, som fått högsta betyg i den internationella guideboken Lonely Planet.

Boka LKAB:s Visitor Centre
I världens blickfång

Stadsomvandlingen

Stadsomvandlingen i Kiruna uppmärksammas både i Sverige och internationellt – det är det mest radikala, urbana omlokaliseringsprojekt som någonsin genomförts. Anledningen är att markdeformationer på grund av gruvbrytningen påverkar staden, vilket innebär att delar av Kiruna måste byggas upp igen på ny mark. Stadsomvandlingen är nu inne i en operativ fas där kulturcentrum, simhall, räddningstjänst, grundskola och gymnasieskola samt kvarteren runt stadshuset skapas.

Läs mer

Ta en titt på dessa

Från midnattssol till norrsken

Sommar & Höst

Med dagar utan nätter är det är lätt att lockas till sena kvällar och utflykter under dygnets alla timmar. Det är svårt att undgå när sommaren börjar ge vika för hösten. Luften blir hög och skogsland och fjällsluttningar målas i dramatiska färger. Under hösten finns också stor chans att uppleva det vackraste och starkaste norrskenet.

Besök sommar & höst

Kommande evenemang

Kika vad som händer i Kiruna under din vistelse

Se alla evenemang