Kiruna Airport stängd

Under perioden 15-29 juli är Kirunas flygplats stängd. Vi hjälper dig hitta alternativa resvägar. Läs mer

English flag

Hitta din upplevelse

I Kiruna finns arktiska upplevelser året runt. Här hittar du spännande äventyr under vintermånader som bjuder på sprakande norrsken och sommarmånader med ändlöst solljus.

Arktiska upplevelser året runt

En sommar med dagar utan nätter, en färgsprakande höst, en vinter med pudertjock snö eller vårsolens värme?

Sommar/höst

Från midnattssol till norrsken. Med dagar utan nätter är det är lätt att lockas till sena kvällar och utflykter under dygnets alla timmar. Det är svårt att undgå när sommaren börjar ge vika för hösten. Luften blir hög och skogsland och fjällsluttningar målas i dramatiska färger. Under hösten finns också stor chans att uppleva det vackraste och starkaste norrskenet.

Läs mer
Jonas Hansen

En hållbar plats

Kiruna ligger mitt i ett område omgiven av stor naturlig skönhet. Kiruna är känd för sitt bevarade natur- och kulturlandskap, majestätiska berg, glaciärer, flera oreglerade nationalälvar och över 6000 sjöar. Med hållbara val kan du bidra till att skydda destinationens natur, landskap och kulturer.

Läs mer
Kiruna is the Arctic Capital of Swedish Lapland

Vinter/vår

Från polarnatt till värmande vårsol. Vidga din resepalett och upplev en vinter fylld av pudertjock, kritvit snö, magisk tystnad och stjärnklara nätter. I vårt arktiska paradis hittar du oändligt varierande aktiviteter under vintermånader som bjuder på det arktiska blå ljuset och sprakande norrsken som dansar över himlavalvet.

Läs mer

Det arktiska ljuset

Norrsken på hösten i Kiruna

Norrsken

När norrskenet dansar stannar vi upp och lyfter blicken mot himlavalvet. Kirunas läge inom den norra polarskensovalen ger fantastiska möjligheter att se norrskenet från september till slutet på mars.

Läs mer
Det blå ljuset under polarnatten i Kiruna

Kaamos

Kaamos betyder mörker på finska. Men trots namnet så är polarnatten inte helt mörk och dyster. Månljus, norrsken, vackra himlafärger, samt den så kallade blå timmen som endast kan upplevas i Arktis.

Läs mer
Sol på natten i Kiruna

Midnattssol

Perioden med midnattssolen är motsatsen till polarnatten. Här lyser solen dygnet runt och lindar in fjäll, flora och vattendrag i ett varmt och välkomnande ljus. Fler timmar till äventyr!

Läs mer
Världens största underjordiska järnmalmsgruva

LKAB:s Visitor Centre

Boka gruvtur
I världens blickfång

Stadsomvandlingen

Stadsomvandlingen i Kiruna uppmärksammas både i Sverige och internationellt – det är det mest radikala, urbana omlokaliseringsprojekt som någonsin genomförts. Anledningen är att markdeformationer på grund av gruvbrytningen påverkar staden, vilket innebär att delar av Kiruna måste byggas upp igen på ny mark.

Läs mer

Kommande evenemang

Kika vad som händer i Kiruna under din vistelse

Se alla evenemang