English flag
Gå tillbaka

Mågott till häst i Kebnekaisefjällen (4 dagar)

Puoltsa 1057, Kiruna

Mågott till häst i Kebnekaisefjällen (4 dagar)

Ofelaš Islandshästar & Guideservice +46 (0)980 500 13 info@ofelas.se https://ofelas.se/

Upplev fjällen från hästryggen under fyra dagar dagar och rid islandshäst tre av de dagarna. På denna tur övernattar du i hus och serveras mat med lokal prägel. Efter en dag på hästryggen och tre-rätters middag erbjuds bastubad. Vi rider dagsturer både på fjället och i dalgången med en vidunderlig utsikt över Kebnekaisefjällen, både efter stigar, bredare leder och i obanad terräng så vi kan variera tempot på ridningen.

Första dagen startar vi med lunch och och tar sedan en eftermiddagsridtur. Men innan dess har vi hämtat upp er i Kiruna och tagit oss med bil och båt över Kalixälven till Ratekjokk, en liten samisk by. Vi stannar under turen för fika. Efter ridningen väntar vedeldad bastu vilket är härligt efter en dag ute. Sedan väntar middag, trevlig samvaro och övernattning som sker i hus i Ratekjokk.

I Ratekjokk finns el, bastu och utetoalett. Andra dagen rider vi en heldagstur upp på fjället där vi har fantastisk utsikt och äter lunch på kalfjället som tillagas över öppen eld. En tre-rätters middag äter vi när vi kommit tillbaka till vår gård och bastu erbjuds. Nästa dag rider vi också en heldagstur med lunch ute, samt 3-rättersmiddag och bastu. Efter frukost sista dagen åker vi tillbaka med båt och bil till Kiruna. Om en tidig hemresa är planerad kan sista natten istället ske på vår gård i Puoltsa om så önskas. Denna tur har vi antingen i Ratekjokk (södra sidan av Kalixälven) som beskrivits ovan eller med övernattning på vår gård i Puoltsa (norra sidan av Kalixälven). Om turen har övernattning i Puoltsa rider vi turerna med utgångspunkt därifrån och från Nikkaluokta dit vi tar oss med bil.