Kiruna Airport stängd

Under perioden 15-29 juli är Kirunas flygplats stängd. Vi hjälper dig hitta alternativa resvägar. Läs mer

English flag
Gå tillbaka

Mågott till häst i Kebnekaisefjällen (4 dagar)

Puoltsa 1057, Kiruna

Mågott till häst i Kebnekaisefjällen (4 dagar)

Ofelaš Islandshästar & Guideservice +46 (0)980 500 13 info@ofelas.se https://ofelas.se/

En flerdagarstur där du får uppleva fjällen från hästryggen. På denna tur övernattar du bekvämt inomhus och serveras mat med lokal prägel. Efter en dag på hästryggen och tre-rätters middag erbjuds bastubad. Vi rider dagsturer både på fjället och i dalgången med en vidunderlig utsikt över Kebnekaisefjällen. Vi rider både efter stigar, bredare leder och i obanad terräng, så vi kan variera tempot på ridningen. 

Första dagen hämtar vi er i Kiruna och kör till vår gård i Puoltsa, vackert belägen vid Kalixälvens strand. Vi startar med lunch och tar sedan en ridtur på eftermiddagen. Vi stannar under turen för fika. Sedan väntar middag, trevlig samvaro och övernattning i dubbelrum i något av husen på gården.

Andra dagen rider vi en heldagstur upp på fjället där vi möts av fantastiska vyer. Under turen stannar vi för lunch som tillagas över öppen eld. En tre-rätters middag väntar när vi kommit tillbaka till gården och vedeldad bastu erbjuds, härligt efter en dag ute. Dagen därpå rider vi också en heldagstur, äter middag tillsammans och de som vill har möjlighet att basta även denna dag. Under dessa dagar rider vi både i Nikkaluokta och i Puoltsa. Till Nikkaluokta tar vi oss med bil. Turen avslutas den fjärde dagen med frukost och transfer tillbaka till Kiruna.

Denna tur har vi under vissa datum i Ratekjokk (söder om Kalixälven), tex 13-16 juli. Dit tar vi oss med bil och båt. I Ratekjokk finns el, vedeldad bastu och utetoalett. Där sker övernattningen i flerbäddsrum.

Vi har några avgångar utsatta under sommaren, men om dessa datum inte passar dig kan du enligt överenskommelse boka andra datum. Behöver du extra logi före eller efter turen, meddela det vid bokning. Aktiviteterna kan bli i en annan ordning än i programmet. Islandshästen är visserligen en stark häst, men inte så stor, därför är maxvikten för ryttare 90 kg. Åldersgränsen är 12 år.