Kiruna Airport stängd

Under perioden 15-29 juli är Kirunas flygplats stängd. Vi hjälper dig hitta alternativa resvägar. Läs mer

English flag

Planera din resa

När du reser till Kiruna i Lappland reser du även till en del av Arktis och får ta del av vår arktiska livsstil. De stora avstånden och det hårda klimatet har skapat en mycket speciell livsstil, centrerad kring naturen och årstiderna. 

Resan till Kiruna

Med tåg

För dig som vill ta tåget till Kiruna finns flera möjligheter. Reser du från Stockholm kan du välja att sova bort en del av resan ombord på Vys nattåg som har två avgångar dagligen.

Res med tåg

Med flyg

Flyg från Stockholm till Kiruna på 90 minuter. Boka via SAS eller Norwegian. Hitta information om Kiruna Airport och flygbussen.

Res med flyg

Med buss eller bil

Att färdas genom Sveriges olika landskap och naturtyper är spännande. För den som reser från Stockholm till Kiruna kan det handla om en sträcka på drygt 1 300 kilometer.

Res med buss eller bil

Res till fjälls och över gränserna

Bo bra, ät gott & shoppa lokalt!

Niehku i Riksgränsen

Boende

Det finns ett varierat utbud när det gäller övernattningar i Kiruna. Varmt och kallt, stort och smått, rustikt eller komfortabel hotellstandard.

Läs mer
Ät gott i Kiruna

Restauranger

I Kirunaområdet kombineras natur- och matupplevelser gärna och ofta. Oavsett vad som lockar dina sinnen så erbjuder vi stor variation av fina råvaror. Smaklig måltid!

Läs mer

Shopping

I Kiruna finnes butiker med hantverk, fritidsutrustning och konfektion. Att köpa med en souvenir till dem där hemma är för många både en rolig och en viktig del av resan.

Läs mer

Bra att veta när du planerar

En grönare resa

Du kanske också är intresserad av