English flag

Planera din resa

När du reser till Kiruna i Lappland reser du även till en del av Arktis och får ta del av vår arktiska livsstil. De stora avstånden och det hårda klimatet har skapat en mycket speciell livsstil, centrerad kring naturen och årstiderna. 

Resan till Kiruna

Med tåg

För dig som vill ta tåget till Kiruna finns flera möjligheter. Reser du från Stockholm kan du välja att sova bort en del av resan ombord på Vys nattåg som har två avgångar dagligen.

Res med tåg

Med flyg

Flyg från Stockholm till Kiruna på 90 minuter. Boka via SAS eller Norwegian. Hitta information om Kiruna Airport och flygbussen.

Res med flyg

Med buss eller bil

Att färdas genom Sveriges olika landskap och naturtyper är spännande. För den som reser från Stockholm till Kiruna kan det handla om en sträcka på drygt 1 300 kilometer.

Res med buss eller bil
Direktflyg med Eurowings vintern 2022/2023

Från Düsseldorf till Kiruna

Eurowings trafikerar från och med december 2022 både Kiruna och Luleå Airport med en direktlinje från Düsseldorf. Direktflyget mellan Kiruna och Düsseldorf går i båda riktningarna varje lördag från och med 24 december 2022 till 25 mars 2023.

DUS - KRN 06.40-09.40
KRN - DUS 10.25-13.35

Boka flygresan

Res till fjälls och över gränserna

En grönare resa

Köp eller hyr

Friluftsutrustning

I Kiruna lever vi omringad av naturen med vidsträckta skogar, myrar och mäktiga fjällområden. Friluftslivet är viktigt och ännu viktigare är det att ha rätt utrustning när man beger sig ut på äventyr utanför stadens bekvämligheter. Därför ger vi här några tips på bra butiker i Kiruna med omnejd där du kan inhandla eller hyra det du behöver – sommar som vinter.

Här hittar du friluftsutrustning

Bra att veta när du planerar

PCR-test, Antigentest och reseintyg

EXPRESSCARE

ExpressCare har mottagning i Kiruna för PCR-tester. ExpressCare tillhandahåller tjänster för virusdiagnostik för Covid-19 och reseintyg. Mer specifikt PCR-tester, Antigen-test (snabbtest) samt reseintyg. Provsvar med digitala reseintyg levereras efterföljande dag.

Plats: Österleden 12, Kiruna. Till höger om butiken Jaktia.
E-mail: kiruna@expresscare.se
Telefon: +46 102 04 10 00

Läs mer och boka

Du kanske också är intresserad av