English flag

Om oss

Kiruna Lappland Ekonomisk Förening

Om Kiruna Lappland

Kiruna Lappland är den lokala marknadsföringsorganisationen (DMO) och verkar för att utveckla besöksnäringen i destinationen Kiruna in Swedish Lapland. Vi är en medlemsägd ekonomisk förening och fungerar som en paraplyorganisation för de flesta turismföretagen, samt för många andra företag i Kiruna kommun.

Kiruna Lappland består av tre delar

Vi på Kiruna Lappland Turistcenter välkomnar dig som vill komma hit eller som redan befinner dig på plats genom ett personligt möte i receptionen eller ett svar på ditt telefonsamtal och dina e-postfrågor. Med oss kan du boka roliga, lärorika och spännande aktiviteter och transporter. Vi ger dig gärna rekommendationer på platser att besöka, ställen att äta på eller ett passande boende för din vistelse.

Marknadsavdelningen jobbar med att öka kännedomen om destinationen, nationellt och internationellt, i syfte att öka antalet besökare till Kiruna långsiktigt. Vi representerar Kiruna in Swedish Lapland och våra medlemsföretag när vi deltar på bland annat olika mässor, workshops och event. Vi skapar medieintresse och tar hand om den press som vill besöka Kiruna och skriva om våra världskända attraktioner, natur- och kulturarv.

På marknadsavdelningen arbetar vi också i olika projekt tillsammans med våra medlemsföretag. Bland annat EU-projekt ”Business Capacity Development in Swedish Lapland” som är ett regionalt samverkansprojekt som syftar till att skapa ökad tillväxt i regionens små- och medelstora besöksnäringsföretag. Läs mer här!

Kiruna Lappland är utöver detta också delaktig i flera regionala och nationella projekt med våra medlemmar. Exempelvis: Business Capacity Development in Swedish Lapland, Visit Arctic Europe, …

Vi välkomnar dig till Kiruna in Swedish Lapland!

För en hållbar destination

Styrdokument

Sedan grundandet 1993 har Kiruna Lappland, i samarbete med besöksnäringsföretagen och andra intressenter, arbetat målmedvetet med marknads- och destinationsutveckling för att etablera en attraktiv åretrunt-destination och en hållbar tillväxt. Vi hämtar kraft i den nya tidens utmaningar för att ställa om och accelerera vårt hållbarhetsarbete. Vi ska förstärka vår identitet som en attraktiv arktisk glesbygdsdestination med ansvarstagande besöksnäringsaktörer. Detta styrdokument är ett steg på vägen som ska vägleda och driva vårt dagliga och strategiska arbete mot utsatta mål.

Läs mer

Kontakta oss

Kontakt