Kiruna Airport stängd

Under perioden 15-29 juli är Kirunas flygplats stängd. Vi hjälper dig hitta alternativa resvägar. Läs mer

English flag

Om oss

Kiruna Lappland Ekonomisk Förening

Om Kiruna Lappland

Kiruna Lappland är den lokala marknadsföringsorganisationen (DMO) som verkar för att utveckla besöksnäringen i destinationen Kiruna in Swedish Lapland. Vi är en medlemsägd ekonomisk förening och fungerar som en paraplyorganisation för de flesta turismföretagen, samt för många andra företag i Kiruna kommun. Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att aktivt agera för att profilera och stimulera upplevelseindustri och besöksnäring i Kiruna kommun.

Vi jobbar med att öka kännedomen om destinationen, nationellt och internationellt, i syfte att öka antalet besökare till Kiruna långsiktigt. Vi representerar Kiruna in Swedish Lapland och våra medlemsföretag när vi deltar på bland annat olika mässor, workshops och event. Vi skapar medieintresse och tar hand om den press som vill besöka Kiruna. Utöver detta är vi delaktiga i regionala och nationella projekt samt driver Kirunas enda auktoriserade turistcenter.

Huvuduppgifter
• Skapa förutsättningar för en god utveckling av besöksnäringen.
• Skapa kännedom om destinationen Kiruna in Swedish Lapland.
• Stimulera och stötta medlemsföretagen till samverkan, produktutveckling och kvalitetshöjning.
• Bedriva affärsverksamhet baserad på guidade turer, bokningsprovisioner och försäljning av produkter.
• Driva och utveckla Kiruna Lappland Turistcenter.

Målsättningar
• Öka antalet besökare till Kiruna.
• Stärka besöksnäringens roll som basnäring i Kiruna.
• Utveckla Kiruna till en världsdestination året om.
• Utveckla Kiruna som en hållbar destination.

Kiruna Lappland Ekonomisk förening

Bli medlem

Just nu genomgår både staden Kiruna och varumärket Kiruna in Swedish Lapland en spännande utveckling. Vi bygger och förbättrar för att bli en mer attraktiv och hållbar destination. Som medlem i Kiruna Lappland är du med på resan och har också möjlighet att påverka vår färdriktning.

Läs mer i vår medlemsbroschyr för att se hur ett medlemskap gynnar dig och ditt företag.

Läs medlemsbroschyren
Jonas Hansen

Kiruna Lappland Turistcenter

Vi hjälper dig att planera ditt besök till vår arktiska destination. Vi rekommenderar gärna ett passande boende, spännande aktivitet eller en restaurang i din smak. Välkommen att kontakta oss!

Turistcenter

Medlemsföretag

Kiruna Lappland Ekonomisk Förening har medlemsföretag inom huvudsakligen turismbranschen, men även medlemmar från andra branscher som önskar stötta besöksnäringen i Kiruna kommun. Här ser du en lista på alla våra medlemmar.

Medlemsföretag

Lediga jobb

Vill du arbeta i en liten organisation som är lika snabbfotad och föränderlig som Kirunas åtta årstider? Då är vi rätt arbetsgivare för dig. Här publicerar vi lediga tjänster inom Kiruna Lappland Ekonomisk Förening.

Lediga jobb

Styrdokument

Vi ska förstärka vår identitet som en attraktiv arktisk glesbygdsdestination med ansvarstagande besöksnäringsaktörer. Detta styrdokument ska vägleda vårt dagliga och strategiska arbete mot utsatta mål.

Styrdokument

Sustainable Arctic Destination

Med syfte att ge företag i besöksnäringen de verktyg som behövs för att växa och utvecklas i en hållbar riktning har Kiruna Lappland utvecklat certifieringssystemet Sustainable Arctic Destination.

Sustainable Arctic Destination
Projekt

Sustainable Arctic Destination 2.0

Kiruna erbjuder unika och exklusiva besöksanledningar, men våra styrkor är också vår sårbarhet. Vi behöver samverka i strategiskt viktiga frågor för att på ett klokt sätt skapa förutsättningar och fläta samman utveckling med bevarande. Sustainable Arctic Destination 2.0 (SAD 2.0) är ett fortsättningsprojekt till Kiruna Lapplands hållbarhetscertifiering med samma namn.

Läs resultatet

”Vår vision är att Kiruna ska bli den mest välkomnande och hållbara arktiska destinationen i världen”

Vi som arbetar här

Louise Johansson

Projektledare marknads- och destinationsutveckling

+46 (0)73 073 73 18 louise@kirunalapland.se

Jessica Nildén

Turistcenterchef & Kommunikationskoordinator

+46 (0)980 188 82 jessica@kirunalapland.se

Kiruna Lappland Turistcenter

Malmvägen 9B

+46 (0)980 188 80 info@kirunalapland.se