Kiruna Airport stängd

Under perioden 15-29 juli är Kirunas flygplats stängd. Vi hjälper dig hitta alternativa resvägar. Läs mer

English flag
Gå tillbaka

Guide i Norr – wellness

Kiruna

Yoga
Alla kan delta. Du behöver inte sitta på golvet om det är ett hinder för dig, det går bra att sitta på en stol. Idag utsätts vi för en stor mängd information och stimuli av olika slag, hjärnan får bearbeta många intryck under en dag som bidrar till att vi tappar vår förmåga att känna in och reflektera över det som är. Under passet får lära dig olika närvarotekniker i stillhet och i rörelse.

Mindfulness-Meditation
Alla kan delta, både nybörjaren och den mer erfarne. Idag är många stressade och en längre tid av stress kan leda till psykosocial ohälsa. Instruktören ger en kortare förklaring till hur stressen uppkommer och hur vi kan lära oss att hantera den. Under passet blandar vi enkla sinnesnärvaroövningar med några kortare meditationer, såsom sittande- och gående meditation.

Skogsbad
En guidad närvaropromenad i naturen som inte bara får dig att uppleva skogen utan kan även ge en känsla av att du är skogen, en del i ett större sammanhang. Aktiviteten kommer ursprungligen från Japan, där den kallas Shinri-yoko som betyder att bada i sina sinnen i skogen. I slutet av 1970 talet dog många japaner av ”karoshi”, ett annat ord för överarbetning och stress. Terapiskogar upprättades som rehabilitering och förebyggande hälsovård, än idag fungerar dessa skogar som återhämtning för många japaner. Den egentliga ursprungliga metoden har nu spridit sig till Europa och USA, och många upplever ett välbefinnande på alla plan, fysiskt, psykiskt, andligt och socialt efter ett sådant pass.