Peter Rosén/LapplandMedia AB
Peter Rosén/LapplandMedia AB
Peter Rosén/LapplandMedia AB
Peter Rosén/LapplandMedia AB
Peter Rosén/LapplandMedia AB
Peter Rosén/LapplandMedia AB

Norrskens och Astro foto workshop – Abisko NP – 4 nätter

Norrskens och Astro foto workshop – Abisko NP – 4 nätter

Upplev och föreviga norrskenet i Abisko med en proffsfotograf. Företagets ägare, Peter Rosén, är fotografen bakom böckerna Aurora Borealis i Lappland och Midnattssol över Lappland. I en fördjupad fotokurs visar Peter eller Niklas Johansson hur du bäst kan fånga norrskenet, stjärnorna, galaxer och det vackra midvinterlandskapet på bild. Under kursen får du uppleva en stor variation av midvintermotiv: vi gör en skoterfärd till en samisk tältkåta och en kvällstur med hundspann i Abisko nationalpark och en minibussutfärd till en vacker fotoplats. En eftermiddag vandrar vi längs Abisko spektakulära kanyon och fotograferar landskap och isfall. Under två eftermiddagar kör vi bildkritik på era bilder, visar hur man bäst redigerar norrskensbilder samt går igenom grunderna för redigering av astrobilder (tex bilder på galaxer, nebulosa, vintergatan).

Sannolikt de mest framgångsrika norrskensturerna i världen

Vi är sannolikt det mest framgångsrika norrskensguidningsföretaget i världen. Alla våra flerdagars gäster sedan vi började 2012/13 har sett och fotograferat norrskenet i vackra miljöer! Läs gärna tidigare gästers omdömen om våra turer på TripadvisorLonely Planet rankar också Abisko som den bästa platsen på jorden för att se norrsken. Orsaken är att Abisko ligger precis under norrskensovalen och ett mikroklimat gör att det är mer stjärnklara himlar i Abisko än någon annan plats i norra Skandinavien. Det gör att Abisko också är en bra plats för astro fotografering och under turen får du lära dig grunderna i astrofotografering. Fotoguiden Peter Rosén har en bakgrund som docent inom miljövetenskap och Niklas Johansson är musiker och har jobbat med digital bild i 25 års tid. Båda är mycket kunniga vad gäller norrsken och den arktiska naturen.

Vårt fokus är nöjda gäster, som vi bland annat får genom att endast köra turer med små grupper (max 7 gäster). Att lära sig konsten att fotografera norrsken, stjärnhimlen, galaxer eller vilda djur kräver nära handledning. Små grupper gör också att vi kan vara flexibla och flytta till olika platser vilket ökar chanserna att fånga norrskenet på bild. På kvällarna kommer vi att besöka 4 olika platser för att du ska få så stor variation på bilder som möjligt: skoterslädtur till vår traditionella samiska kåta, fina foto platser i Abisko dalen, minibusstur till Norge eller någon annan fin plats. Vi kör också hundspann in i Abisko nationalpark en kväll. Vi har alltid tillgång till en 4WD minibuss och snöskoter ifall vädret är bättre någon annanstans. Turen är en del av Canons foto skola och tack vare Canon och Manfrotto kan vi erbjuda amatörer och professionella kameror, objektiv och stativ – utan extra kostnad.

För mer information, datum och program se www.lapplandphotoadventures.se