Kiruna Airport stängd

Under perioden 15-29 juli är Kirunas flygplats stängd. Vi hjälper dig hitta alternativa resvägar. Läs mer

English flag
Gå tillbaka

Aurorajakt med snöskoter

Kalixforsbron 4, Kiruna

Bort från ljusen utanför stan beger vi oss ut på natten för att hitta Aurora Borealis. Denna upplevelse är anpassad för dem som söker en aktiv resa in i hjärtat av det arktiska landskapet. Med små grupper på upp till 6 deltagare kommer vi att lära dig hur du kör säkert medan du njuter av naturen som omger dig och förhoppningsvis får du en glimt av norrskenet.

Ditt äventyr börjar med upphämtning i Kiruna stad som tar dig till vårt hem i Kalixforsbron. Här utrustas vi med varma vinterkläder från oss.

Lär dig hantera de kraftfulla snöskotrarna under ledning av våra utbildade skoterguider. Våra snöskotrar rymmer två deltagare som turas om att styra och njuta av åkturen. För att garantera säkerheten kommer guiden att ge detaljerade instruktioner innan du ger dig ut på din resa in i den arktiska vildmarken.

Ta med din kamera för att fånga norrskenet, det magiska naturfenomenet som dansar på natthimlen. Under turen kommer du att köra över frusna sjöar, genom fridfulla skogar och utforska vidsträckta träskmarker, samtidigt som du håller utkik efter det lokala djurlivet. Med lite tur kan du se renar, älgar, arktiska harar eller till och med ”Ripa”, Kirunas officiella fågel. Vi kommer säkert att hitta och identifiera deras spår i snön. Ta med din kamera för att fånga in den naturliga skönheten i det fantastiska landskapet täckt av snö.

Vi värmer oss runt öppen eld och har fika med kaffe och kakor. Här kan vi berätta om myterna och vetenskapen kring Aurora borealis såsom det arktiska djurlivet och kulturen. Sedan är det dags att bege sig hem med omhuldade minnen från ditt arktiska äventyr.