Kiruna Airport stängd

Under perioden 15-29 juli är Kirunas flygplats stängd. Vi hjälper dig hitta alternativa resvägar. Läs mer

English flag
Gå tillbaka

Kiruna Igloo-upplevelse

Kalixforsbron 4, Kiruna

Ge dig ut på ett arktiskt äventyr med vår Kiruna Husky Igloo-upplevelse, utformad för dem som längtar efter en intensiv och unik upplevelse med Nordens element. Har du någonsin varit nyfiken på konsten att bygga en igloo? Nu är det dags att stilla nyfikenheten med Kiruna Husky!

På vår Kiruna Igloo-tur kommer vi att lära dig hur du bygger din alldeles egna igloo. Processen innebär hårt arbete, från att flytta snö till att skulptera skyddet. Efter flera timmars arbete kommer du att bli belönad med ett skydd du har byggt själv. Var beredd på att njuta av kanske den mest fridfulla natten i ditt liv.

I den avlägsna vildmarken i Kalixfors, om himlen är klar och solvinden är gynnsam, finns det en god chans att du kan få en skymt av det förtrollande norrskenet. Efter middagen och efter du har tagit fina bilder av detta naturliga skådespel kan du krypa ner i en arktisk sovsäck för en överraskande mysig vinternatt.

På morgonen samlas vi för frukost, och därefter kan du mysa med våra 40 vänliga hundar innan vi transporterar dig tillbaka till civilisationen. För dem som söker ett förlängt Arktiskt äventyr kan Igloo-turen enkelt kombineras med vår Kiruna Husky-morgontur, som börjar nästa morgon.

Vårt omfattande paket inkluderar transport till och från Kiruna stad, tillsammans med nödvändig vinterutrustning, inklusive vinteroveraller, strumpor, stövlar, vantar, mössor och en pannlampa. För din övernattning i arktisk vildmark tillhandahåller vi utomhusutrustning, inklusive sovsäck, innerfoder och madrass. Äventyret börjar med en hjärtlig middag vid en öppen eld och avslutas med frukost.