Kiruna Airport stängd

Under perioden 15-29 juli är Kirunas flygplats stängd. Vi hjälper dig hitta alternativa resvägar. Läs mer

English flag
Gå tillbaka

Utforska den fridfulla arktiska tundran med vår Kiruna Husky morgonutflykt. Denna upplevelse är anpassad för de som söker en aktiv resa in i hjärtat av den arktiska naturen, där man kan njuta av en av de mest ursprungliga transportformerna.

Vi börjar din äventyrsresa med upphämtning i Kiruna stad och tar dig till vårt hem i Kalixforsbron. Här kommer du att träffa våra välkomnande slädhundar och bli utrustad med varma vinterkläder och skor. Lär dig grunderna i att hantera och sela på hundarna under ledning av guiderna. Våra slädar rymmer två deltagare som turas om att styra och njuta av turen. För att säkerställa säkerheten kommer vår guide att ge detaljerade instruktioner innan du ger dig ut på din resa in i den orörda arktiska vildmarken.

Under turen kommer du att glida över frusna sjöar, åka genom fridfulla skogar och utforska omfattande kärrmark, allt med ett öppet öga för den lokala naturen. Med lite tur kan du få syn på renar, älgar, arktiska haren eller till och med Ripa, Kirunas officiella fågel. Efter ditt äventyr kommer du att värma dig vid en öppen eld i vår kåta och njuta av varm soppa, smörgåsar och  fika. Därefter kommer vi att ordna resan tillbaka till din startpunkt och lämna dig med dyrbara minnen från din Kiruna Husky-upplevelse.

Vi rekommenderar att du klär dig varmt med en balaclava eller halsduk och lägger på lager för komfort. För dem med glasögon, överväg kontaktlinser.