Kiruna Airport stängd

Under perioden 15-29 juli är Kirunas flygplats stängd. Vi hjälper dig hitta alternativa resvägar. Läs mer

English flag
Gå tillbaka
Philipp Herfort Photography

Niehku Mountain Villa

Boka

Välkommen till Niehku Mountain Villa – prisbelönat designhotell på gränsen mellan Sverige och Norge.

Niehku Mountain Villa är en exklusiv anläggning i det lilla samhället Riksgränsen mellan Kiruna och Narvik. Hotellet, som ligger precis på gränsen mellan Sverige och Norge har blivit ett av Sveriges mest uppmärksammade resmål under de senaste åren. 2021 tilldelades Niehku det mycket prestigefyllda ”Prix Versailles” av UNESCO för bästa hotelldesign i konkurrens med hotell från hela världen.

Niehku, betyder dröm på samiska och erbjuder dig, som söker det där lilla extra, en upplevelse utöver det vanliga. Här finner du smakfullt inredda rum med hög komfortnivå. Design och materialval i lounger, bar, restaurang och vinkällare andas rymd och enkelhet, precis som de storslagna fjällen utanför dörren.

Vi erbjuder guidade dagsaktiviteter. På vintern åker vi skidor i alla former. På sommaren gör vi dagsvandringar i den lättillgängliga fjällnaturen, cyklar eller kanske provar fiskelyckan. Efter en utflykt på fjället väntar en stund av njutning i vår relaxavdelning.

Du avslutar dagen i Niehkus restaurang där våra kockar bjuder på vällagade kompositioner från fjäll och fjord tillsammans med en god dryck från vår omtalade vinkällare.

Foto: Mattias Fredriksson, med flera.