Kiruna Airport stängd

Under perioden 15-29 juli är Kirunas flygplats stängd. Vi hjälper dig hitta alternativa resvägar. Läs mer

English flag
Gå tillbaka

Tredagarstur med hundspann

Timmerstigen 7, Kiruna
Arctic Dogsled Adventure three days tour
Arctic Dogsled Adventure three days tour

Tredagarstur med hundspann

Boka

Låt våra huskies ta dig ut på en tur i det fantastiska Lappland och till vårt vildmarksläger som ligger nära en frusen sjö. Vi hämtar dig för upplevelsen på önskad adress i Kiruna C och tar dig till vår bas i Laxforsen, som ligger strax utanför Kiruna, inte långt från Jukkasjärvi.

Du kör din egen släde som dras av 3-4 hundar och om du delar släde dras den av 4-6 hundar.
Vi tillhandahåller varma kläder (skor, overall, varm mössa och handskar), sovsäck med lakan, handduk. Dina egna kläder för turen ska vara slitstarka och varma – och glöm inte varma underställ och strumpor. När ni är ombytta och har packat inför turen har vi en genomgång om hur man hanterar släden och hundarna så att ni känner er trygga med att ta hand om ert hundspann.

När vi och hundarna är redo och startsignalen för turen går slutar hundarna att skälla och allt du hör är ljudet av släden och andningen från hundarna. Med våra Huskies guidar vi dig på en tur i vårt fantastiska Lappland i Jukkasjärvi och Torne Rivers omgivningar genom skog som ofta täcks av glänsande snö och över frusna sjöar till vildmarkscampen. När vi kommer till lägret börjar vi med att ta hand om hundarna, hämta vatten från sjön och förbereda bastun. Efter middagen avslutar vi dagen med ett bastubad. Nästa dag efter att vi har tagit hand om hundarna, matat dem, och efter vår egen frukost, är vi på väg mot nya upplevelser.

Vår vildmarkscamp är byggd 2016 och har en gäststuga som är cirka 50 m2 med ett allrum, kök och ett sovrum för 6-8 personer. Det finns också en bastu och grillkåta. Campen har inte någon el, ström eller rinnande vatten. Vattnet hämtas från en sjö intill campen.