Kiruna Airport stängd

Under perioden 15-29 juli är Kirunas flygplats stängd. Vi hjälper dig hitta alternativa resvägar. Läs mer

English flag
Gå tillbaka

Husky norrskenstur

Kalixforsbron 4, Kiruna

Fördjupa dig i Arktis fridfulla natt med vårt Kiruna Husky Northern Lights hundspannsäventyr. Den här turen är skräddarsydd för dem som längtar efter lugnet i att köra en hundspann genom det mörka arktiska landskapet, med hopp om att skymta det svårfångade norrskenet, långt från stadens ljus. Även om vi inte kan lova norrskensvy, kan dess eteriska skönhet lägga till en touch av magi till denna unika upplevelse. Kvällsturen erbjuder en autentisk polarnatt upplevelse, som sträcker sig till de ljusa dagarna i april.

Ditt äventyr börjar med upphämtning från Kiruna stads centrala område, följt av en resa till vårt välkomnande hem i Kalixforsbron. Här kommer du att träffa våra vänliga hundar. Vi tillhandahåller all nödvändig vinterutrustning, inklusive vinteroveraller, stövlar, vantar, mössor och en pannlampa. Vi rekommenderar att du klär dig varmt med en balaclava eller halsduk och lägger på lager för komfort. Har du glasögon, överväg kontaktlinser för extra komfort.

Under ledning av våra guider får du instruktioner om hur du hanterar hundarna. Våra slädar är designade för två personer, vilket garanterar en säker och njutbar upplevelse för både dig och våra huskies. När du glider genom det tysta vinterlandskapet kommer du att upptäcka skönheten i den snötäckta terrängen under natthimlen. Våra trogna huskyer kommer att leda dig genom snötäckta träskmarker, förbi snötäckta träd och över frusna sjöar.

När du återvänder till vår bas har du chansen att värma dig runt en öppen eld i vår traditionella nordiska tipi. Medan vi fikar delar vi gärna med oss ​​av våra erfarenheter och kunskaper om naturen och kulturen i Kiruna och Lappland med dig och gör det till en dag att minnas. Slutligen kommer vi att resa tillbaka till Kiruna stad, och lämnar dig med oförglömliga minnen från ditt Kiruna Husky Northern Lights hundspannsäventyr, oavsett om norrskenet bestämmer sig för att dyka upp eller inte.