Kiruna Airport stängd

Under perioden 15-29 juli är Kirunas flygplats stängd. Vi hjälper dig hitta alternativa resvägar. Läs mer

English flag
Gå tillbaka

Renslädestur med norrsken

Marknadsvägen 87, Jukkasjärvi

Renslädestur med norrsken

Boka

Har du någonsin undrat hur det skulle vara att uppleva smaken av min samiska kulturs traditionella mat? Att känna knarrandet av snölandskapen under fötterna och uppleva norrskenets och naturens fascinerande skönhet i närvaro av renar?

Jag heter Niklas Blind och har ett rikt kulturarv med nära koppling till naturen och min renskötsel. Jag skulle vilja bjuda in dig till mitt samiska sätt att leva. Jag välkomnar dig till mitt hem, för att träffa mina renar. Jag kommer att lära dig allt du behöver veta om mina dem och du kommer också att få chansen att mata dem. Den krispiga texturen av snön under dina fötter, när du blickar upp mot stjärnhimlen och bevittnar norrskenets hisnande dans, skulle verkligen vara en unik upplevelse. Och om det är en snöstorm kommer jag att lära dig mer om väder och hur vi skyddar oss.

Vi startar turen i byn Jukkasjärvi med en 25 minuters skotertur ut till campen, långt borta från stadsljusen. Där möter du våra renar, och kan ta en klassisk tur med rensläde. Du kommer serveras samisk inspirerad mat och kalla eller varma drycker. Under hela resan kommer vi också att stanna för att leta efter det fantastiska norrskenet.