Kiruna Airport stängd

Under perioden 15-29 juli är Kirunas flygplats stängd. Vi hjälper dig hitta alternativa resvägar. Läs mer

English flag
Gå tillbaka

Guidad norrskenstur med skoter

Nirpi Jounis väg 3, Kiruna
Paradise Lapland skotertur norrsken
Paradise Lapland skotertur norrsken

Guidad norrskenstur med skoter

Boka

På vår guidade norrskenstur med skoter får du uppleva friheten när du kör genom den vidsträckta naturen i Lapplands landsbygd. Långt bort från stadens ljusföroreningar får du utmärkta chanser att skåda norrskenet.

Efter att blivit upplockade från ert boende i Kiruna påbörjar vi resan med minibuss till utgångspunkten Poikkijärvi. Här ligger vår anläggning där vi startar med att byta om. Vi förser er med varm skoteroverall, skoterskor, handskar, hjälm och ansiktsmask. Fullt påpälsade går vi sedan tillsammans ner till den frusna älven för en ordentlig genomgång om hur du använder skotern på ett säkert och roligt sätt.

Nu kan äventyret börja. Vi kör skotrarna på den majestätiska Torneälven och färdas sedan vidare genom skog och mark. De stora sjöar vi passerar är perfekta för dig som drömmer om att få uppleva det magiska norrskenet. Vi kommer stanna till för lite gott fika och varm dryck.

Vår tur är uppbyggd med stor eftertanke och målet är att turen ska passa den erfarne föraren liksom dig som vill testa köra snöskoter för första gången. Det här äventyret ska ge dig lite av allt; storslagen natur, spektakulära norrsken och möjlighet att se djur i den arktiska miljön. Känslan av total frihet långt ut i vildmarken. Men framför allt vill vi ge dig ett oförglömligt minne att ta med dig.

Vi har stor lokalkännedom, mycket erfarenhet av att köra skoter och modern utrustning. Du kommer att få lära dig tips och tricks för att bli en duktig skoterförare och därmed få så kul som möjligt under turen.

Glöm inte att ta med din kamera för att fota äventyret och förhoppningsvis det magiska norrskenet. Därefter kör vi er tillbaka till Kiruna.

Vill du åka skoter under dagsljus så kika gärna på vår dagstur med skoter.