Kiruna Airport stängd

Under perioden 15-29 juli är Kirunas flygplats stängd. Vi hjälper dig hitta alternativa resvägar. Läs mer

English flag
Gå tillbaka

Vildmarkstur med skoter och isfiske

Kalixforsbron 4, Kiruna

Vildmarkstur med skoter och isfiske

Boka

Utforska den fridfulla arktiska tundran med snöskotern. Denna upplevelse är anpassad för dem som söker en aktiv resa in i hjärtat av det arktiska landskapet. Med små grupper på upp till 6 deltagare kommer vi att lära dig hur du kör säkert medan du njuter av den fantastiska naturen i dagsljus. Låt oss berätta om djurlivet och kulturen i Swedish Lapland och speciellt Kiruna. Vi borrar hål i isen och fiska efter abborre och röding.

Ditt äventyr börjar med upphämtning i Kiruna stad som tar dig till vårt hem i Kalixforsbron. Här möter du din guide och utrustas med varma vinterkläder från oss. Lär dig hantera de kraftfulla snöskotrarna under ledning av våra utbildade skoterguider. Våra snöskotrar rymmer två deltagare som turas om att styra och njuta av åkturen. För att garantera säkerheten kommer guiden att ge detaljerade instruktioner innan du ger dig ut på din resa in i den arktiska vildmarken.

Under turen kommer du att köra över frusna sjöar, genom fridfulla skogar och utforska vidsträckta träskmarker, samtidigt som du håller utkik efter det lokala djurlivet. Med lite tur kan du se renar, älgar, arktiska harar eller till och med ”Ripa”, Kirunas officiella fågel. Vi kommer säkert att hitta och identifiera deras spår i snön. Ta med din kamera för att fånga in den naturliga skönheten i det fantastiska landskapet täckt av snö. Är du redo för en utmaning? Låt oss göra upp en eld med det vi hittar i naturen och låtsas att vi bara har en tändsticka.

Vi värmer upp vid öppen eld och njuter av en lätt lunch, grillade mackor och fika. Sedan är det dags att bege sig hem med omhuldade minnen från ditt arktiska äventyr.