Kiruna Airport stängd

Under perioden 15-29 juli är Kirunas flygplats stängd. Vi hjälper dig hitta alternativa resvägar. Läs mer

English flag
Gå tillbaka
Snowmobile tour in Kiruna with Paradise Lapland

Välkommen att följa med oss på ett fantastiskt skoteräventyr vid Torneälven och skogarna runt om vårt vackra Lappland. Vi kommer att visa er det finaste vi har här; naturen. Vi vill att du ska få se en del av allt, älven, sjöarna och skogen i sin vackra vinterskrud. Om vi har tur kanske vi också ser något vilt djur som bor här uppe med oss i det arktiska klimatet.

Efter att blivit upplockade från ert boende i Kiruna påbörjar vi resan med minibuss till utgångspunkten Poikkijärvi. Här ligger vår anläggning bredvid Torneälven.

Vi startar med att byta om, vi förser er med varm skoteroverall, skoterskor, handskar, hjälm och ansiktsmask. Fullt påpälsade går vi sedan tillsammans ner till den frusna älven där ni får en ordentlig introduktion och genomgång om hur man använder skotern på ett säkert och roligt sätt.

Nu kan äventyret börja. På stora öppna ytor får du chansen att lära känna maskinen innan vi åker in i skogen. I skogen slingrar sig skoterspåren mellan träden och det är här man kan förstå vad winter wonderland har för innebörd egentligen. Träden i skogen är inbäddade i ett gnistrande vitt täcke av snö. Vi kommer stanna till för lite gott fika och varm dryck.

Efter turen kör vi er tillbaka till Kiruna. Rutten är densamma men tiden kan variera och anpassas till kunskapsnivå.

Vår tur är uppbyggd med stor eftertanke och ska passa den erfarne föraren likväl som att den ska passa dig som vill testa köra snöskoter för första gången. Men framför allt vill vi ge dig ett oförglömligt minne att ta med dig.

Vi har stor lokalkännedom och mycket erfarenhet av att köra skoter, du kommer att få lära dig tips och tricks för att bli en duktig skoterförare och kunna hantera maskinen så att det blir så kul som möjligt under turen. Vi har modern utrustning och de senaste skotermodellerna. Glöm inte att ta med din kamera för att fota äventyret och kanske även lite djurliv.

Om du är intresserad av att se det magiska norrskenet så ta en titt på vår guidade norrskenstur med skoter.