Kiruna Airport stängd

Under perioden 15-29 juli är Kirunas flygplats stängd. Vi hjälper dig hitta alternativa resvägar. Läs mer

English flag
Gå tillbaka

Tredagarstur med snöskoter

Timmerstigen 7, Kiruna
Skotertur Arctic dogsled adventure
Skotertur Arctic dogsled adventure

Tredagarstur med snöskoter

Boka

Låt oss ta dig ut på en tur i det fantastiska Lappland och till vårt vildmarksläger som ligger nära en frusen sjö. Upplev vårt vackra vinterlandskap från en snöskoter. Njut av kristallklar luft, snötäckta skogar, frusna sjöar. Ge dig chansen att få se våra vilda djur i sin naturliga miljö. Du kommer att lämna turen med oförglömliga minnen

Vi hämtar dig för upplevelsen från önskad adress i Kiruna C och tar dig till vår bas i Laxforsen, som ligger strax utanför Kiruna, inte långt från Jukkasjärvi.

Du kör din egen snöskoter, en miljövänlig tystgående 4-taktare. Vi tillhandahåller varma kläder (skor, overall, hjälm och handskar), sovsäck med lakan, handduk. Dina egna kläder för turen ska vara slitstarka och varma – och glöm inte varma underställ och strumpor. När ni är ombytta och har packat inför turen har vi en genomgång om hur man hanterar snöskotern så att ni känner er trygga med att köra den.

Första dagen tar vi med er på en tur i vårt fantastiska Lappland i Jukkasjärvi och Torne Rivers omgivningar genom skog som ofta täcks av glänsande snö och över frusna sjöar. På eftermiddagen kommer vi till vår vildmarkscamp. När vi kommer till lägret börjar vi hämta vatten från sjön och förbereda bastun. Efter middagen avslutar vi dagen med ett bastubad. Nästa dag efter att vi har ätit frukost, är vi ute hela dagen och på väg mot nya upplevelser i nya områden. Turens luncher intas vid öppen eld i naturen eller i en kåta.

Vår vildmarkscamp är byggd 2016 och har en gäststuga som är cirka 50 m2 med ett allrum, kök och ett sovrum för 6-8 personer. Det finns också en bastu och grillkåta. Campen har inte någon el, ström eller rinnande vatten. Vattnet hämtas från en sjö.