Kiruna Airport stängd

Under perioden 15-29 juli är Kirunas flygplats stängd. Vi hjälper dig hitta alternativa resvägar. Läs mer

English flag
Gå tillbaka

Vildmarkstur med skoter

Kalixforsbron 4, Kiruna

Utforska den fridfulla arktiska tundran med snöskotern. Denna upplevelse är skräddarsydd för dem som söker en aktiv resa in i hjärtat av det arktiska landskapet. Med små grupper på upp till 6 deltagare kommer vi att lära dig hur du kör säkert medan du njuter av naturen som omger dig. Vi börjar ditt äventyr med en bekväm hämtning i Kiruna stad som tar dig till vårt hem i Kalixforsbron. Här utrustas vi med varma vinterkläder och skor från oss.

Lär dig hantera de kraftfulla snöskotrarna under ledning av våra utbildade skoterguider. Våra snöskotrar rymmer två deltagare som turas om att styra och njuta av åkturen. För att garantera säkerheten kommer vår kunniga guide att ge detaljerade instruktioner innan du ger dig ut på din resa in i den orörda arktiska vildmarken.

Beroende på månad kommer du att se polarnatten, skymningshimlen eller en fantastisk solnedgång. Under din utforskning kommer du att köra över frusna sjöar, genom fridfulla skogar och utforska vidsträckta träskmarker, samtidigt som du håller utkik efter det lokala djurlivet. Med lite tur kan du se renar, älgar, arktiska harar eller till och med ”Ripa”, Kirunas officiella fågel. Vi kommer säkert att hitta och identifiera deras spår i snön. Ta med din kamera för att fånga den naturliga skönheten i det fantastiska landskapet täckt av snö. Vi värmer upp vid öppen eld och njuter av en äkta svensk Fika-upplevelse. Vi ger dig sedan en resa tillbaka till din startpunkt, och lämnar dig med omhuldade minnen från ditt arktiska äventyr.