Kiruna Airport stängd

Under perioden 15-29 juli är Kirunas flygplats stängd. Vi hjälper dig hitta alternativa resvägar. Läs mer

English flag
Gå tillbaka

Norrsken i Abisko och Kiruna – fotoresa med Peter Rosén (6 dagar)

Konstnärsstigen 24, Abisko
Foto: Peter Rosén

Norrsken i Abisko och Kiruna – fotoresa med Peter Rosén (6 dagar)

Boka

FOTORESANS HÖJDPUNKTER

  • Norrsken och astrofotografering varje kväll i Kiruna och Abisko med fotografen Peter Rosén.
  • Max. 7 deltagare för en genuin upplevelse.
  • Både heldagstur och kvällstur med hundspann, renslädeskörning med samer, dagbesök vid ishotellet, älg, landskaps, norrsken och astrofotografering som en del av turen.
  • Tillgång till en AWD minibuss och skoter för att öka flexibiliteten att se norrsken under turen.
  • All kamerautrustning och varma kläder inkluderas.
  • Boende på 2 olika platser. Båda platserna är valda så vi kan se och fotografera norrsken från ditt hotell/stuga.
  • Undvik folkmassorna. Vi besöker platser som de flesta inte känner till.

Denna 6-dagars fotoresa i Lappland är ett exklusivt paket och passar för fotografer på alla nivåer. Turen leds av den professionella fotografen Peter Rosén. Peter är fotografen bakom böckerna Aurora Borealis i Lappland, Midnattssol över Lappland och Himlarnas magi och har mer än 25 års erfarenhet av professionell fotografering.

Samtliga tidigare deltagare på våra flerdagarsturer har sedan 2012 sett och fångat norrskenet på bild i vackra miljöer (c 85 grupper). Vi är också glada över att ha utsetts till vinnare av TripAdvisor Certificate of Excellence Award 2014-2021.

NATUR, KULTUR OCH FOTOGUIDNING
Den här fotoresan ger dig möjlighet att uppleva och fotografera fina fjällandskap, älgar, renar, den samiska kulturen, norrsken och galaxer. Fotoguiden Peter Roséns bakgrund är som biolog och docent i miljövetenskap men arbetar sedan 2012 som heltidsfotograf. Peter går igenom steg för steg hur du bäst fångar landskapet, stjärnor, galaxer, samisk kultur, djurliv och det trollbindande norrskenet på bild på bästa sätt.

Peter kommer också att ge dig hela historien bakom dina vackra bilder! Berättelser om den fina naturen och den spännande kulturen som finns i Lappland är en viktig del av varje tur. Peter kommer att berätta om den samiska kulturen, den fascinerande vetenskapen bakom norrskenet, det unika ekosystemet du befinner dig i och hur det har formats av naturkrafter under årtusenden. Djuren och vegetationen som är specialiserade för att överleva det hårda klimatet, från lavar som klamrar fast vid stenar upp till den majestätiska älgen. Varje bild du fotograferar fångar någon aspekt av Lapplands kultur, natur eller historia.

VI HAR FOTOUTRUTNINGEN OM DU SAKNAR
Vi sponsras av Canon och Manfrotto och kan erbjuda SLR-kameror, objektiv (14-500mm) och stativ utan extra kostnad.

VI KAN HJÄLPA DIG ATT FÖRLÄNGA DIN TUR
Vi kan rekommendera dig att lägga till två extra nätter i Abisko eller på Camp Ripan i Kiruna. Vi hjälper dig gärna att boka dessa extra nätter samt eventuella aktiviteter.