Härkö Travel AB
Härkö Travel AB
Härkö Travel AB
Härkö Travel AB
Härkö Travel AB
Härkö Travel AB

Renskötarturen!

Renskötar Turen!

Om du letar efter en upplevelse som får ditt leende att lysa resten av året! Välkommen att följa med på vår tur!

Här i hjärtat av Sápmi kan du bli en renskötare för en dag. Du kan njuta av renslädes race med renarna, mata renarna och äta utsökt mat. Du är inbjuden att vara en del av samernas verkliga liv. En professionell renskötare kommer att presentera dig för sina renar i sin ursprungliga miljö.

En timme efter att du har lämnat det urbana livet bakom dig, kommer du att befinna dig i en helt annan miljö där renen är i centrum. Detta är en region där människor är få och djuren regerar.

Innan vi återvänder till Kiruna kommer vi att besöka en samisk by för att visa hur samerna lever idag. Där finns en samisk tillverkare av silversmycken som vi besöker, finns möjlighet att köpa exklusiva handgjorda smycken.

Din vistelse kan bli minnesvärd, vilsam och samtidigt uppfriskande för kropp och själ. Något att ta med sig in i framtiden.

Längd: 7 timmar
Lämplig för: Alla
Inklusive: Samiska renskötaren är din guide från upphämtning till avlämning, varm vinterjacka och vinterskor, transfer.
Inkluderad mat: Traditionell samisk mat, stekt rökt renkött, med pitabröd, blåbär och lingonbärdrink. Kaffe och te. / Livsmedelsallergier, intoleranser ska meddelas vid bokningen.

Utrustning: Varma utomhuskläder och vinter skor rekommenderas. (Tips se här)

Pris vuxen: 1895 SEK  / Barn: 1595 SEK

Avgång: Måndag – Lördag kl 08.30