English flag
Gå tillbaka

Välkommen till anrika Tjuonajokk i väglöst land

Till Tjuonajokk går inga vägar. Vi finns cirka 120 kilometer norr om polcirkeln mellan Kiruna och Gällivare, i direkt anslutning till Kaitumälven – en av Sveriges sista orörda älvar. Fisket i denna älv i hjärtat av norra Lappland, är känt över hela världen. Framför allt för harrfisket men även för fisket efter gädda och öring. Självklart finns en stor bastu vid vattenbrynet. Genom panoramafönstret har man en enastående utsikt över fjällen – en bastu inte enbart för kroppen, utan även för själen. 

Till Tjuonajokk färdas man enklast med flyg. Närmaste trafikflygplats ligger i Kiruna. Där möter vi dig och flyger dig vidare med helikopter till Tjuonajokk. Väl i Tjuonajokk möts du med den service vi är kända för. Maten, guiderna, omtanken. Du är långt från bebyggelse, uppkoppling och din vardag. Du bor i stugor eller rum, i vår nya byggnad erbjuder vi förutom fina dubbelrum även el dygnet runt, bastu och duschar. Runt knuten finns restaurangen där måltiderna komponeras utifrån vad som finns att tillgå i närområdet. Möt människor från hela världen, som precis som du, kommit för att fiska på kanske världens grövsta harrbestånd. 

Du kan också besöka oss på vintern, då går färden via skoter över fjället. På vintern kan du träffa invånare från samebyarna Girjas och Baste, njuta av det mytomspunna norrskenet, färdas på snöskoter genom ändlöst land, eller prova på isfiske.