Kiruna Airport stängd

Under perioden 15-29 juli är Kirunas flygplats stängd. Vi hjälper dig hitta alternativa resvägar. Läs mer

English flag

MEET KIRUNA

Arktiska möten, konferenser och incentives

Kiruna som mötesdestination

Kiruna som MICE-destination bjuder på upplevelser utöver det vanliga. Som Sveriges nordligaste destination, 200 kilometer över polcirkeln, är den unik på många sätt och fylld med kontraster. Var någon annanstans går det att kombinera ett program innehållande ett besök i världens största och modernaste järnmalmsgruva under jord, med besök hos organisationer där man får lära sig mer om norrsken, högteknologiska satelliter samt forskning kring detta?

I Kiruna pågår också en av de största samhällsomvandlingarna i modern tid något som väcker uppmärksamhet runt om i världen. Samhällsomvandlingen skapar nya möjligheter för möten och konferenser, som till exempel en ny centrumkärna med ett kongresscenter och ett nytt Scandic hotell.

Vi kan ta emot allt ifrån mindre företagsgrupper till större konferenser till en kapacitet för mer än 1000 personer. Kiruna är även en utmärkt destination för incentive- och teambuildingresor. Med naturen som mötesplats skapar mäktiga landskap scenen för minnesvärda möten under midnattssolen eller norrskenet. Kirunas rika kulturarv lär grupper mer om samisk eller tornedalsk kultur och traditioner.

Ett besök till världsberömda ICEHOTEL, som återuppbyggs varje vinter, kommer att lämna ett starkt intryck hos gruppen. Med ICEHOTEL 365 är det möjligt att sova i -5’C grader – året runt.

Kiruna har även varit värd för olika typer av evenemang, ett av de senaste exemplen är invigningen av Sveriges ordförandeskap i EU under januari 2023 där svenska regeringen, EU-kommissionen och 70 journalister från EUs medlemsländer deltog. Kultur- och musikevenemang, skräddarsydda event för företagsgrupper samt kända varumärkens produktlanseringar är andra exempel.

Destination Management Companies

Kirunas DMCs tillhandahåller lokal kunskap och erfarenhet till reseföretag.

Vad kan vi hjälpa till med?

Kiruna Lappland strävar mot att Kiruna ska bli Sveriges mest unika och hållbara mötes- och incentivedestination året runt.

Vi hjälper dig att öka kännedom om Kiruna som MICE-destination och erbjuder kostnadsfria råd för att hjälpa dig i din planering till att skapa oförglömliga program. Oavsett om du planerar ett större event, en konferens eller en mindre företagsresa så behöver du hitta en leverantör som passar kundens behov. Vi samarbetar nära våra lokala turistföretag, som kan vara allt ifrån hotell, konferenscenter, restauranger, aktivitetsleverantörer till DMCs. Företagen har mångårig vana av att skräddarsy program och vi guidar dig till rätt matchning och introducerar dig gärna.

Vi närvarar på olika nationella och internationella mässor för att visa upp destinationens produktutbud. Även FAM-trips koordineras, de kan vara skräddarsydda utifrån behov, teman eller vara i kombination med närliggande destinationer.

20 minuter om Kiruna in Swedish Lapland

MICE Webinar about the destination Kiruna in Swedish Lapland. Information and inspiration for event planners for future event and incentive planning. Virtual site inspection with lots of insider info and tips.