Kiruna Airport stängd

Under perioden 15-29 juli är Kirunas flygplats stängd. Vi hjälper dig hitta alternativa resvägar. Läs mer

English flag
Gå tillbaka

Snöskovandring och isfisketur

Kalixforsbron 4, Kiruna

Snöskovandring och isfisketur

Boka

Ge dig ut på ett spännande Kiruna Husky Äventyr i Arktis, perfekt för dem som längtar efter en aktiv upplevelse i det snötäckta arktiska landskapet, en djupare förståelse för dess invånare och några grundläggande överlevnadskunskaper. I den djupa snön är snöskor det mest effektiva sättet att ta sig fram.

Vårt omfattande paket inkluderar transport till och från Kiruna stad, tillsammans med nödvändig vinterutrustning, inklusive vinteroverall, stövlar, vantar och mössor. Ett lätt lunch och en underbar Fika-stund vid en öppen eld är också inkluderat.

Vid din ankomst till Kalixforsbron kommer vår guide att förse dig med vinterkläder för att säkerställa din komfort. Snöskor, ett uråldrigt redskap som används för att färdas genom djup snö genom att jämnt fördela din vikt, kommer att bli dina pålitliga följeslagare för dagen.

När du ger dig ut på snöskor vandringen kommer din guide att förgylla upplevelsen med berättelser om Arktis natur och djurliv. Håll ett vaket öga på djurspår och stigar medan du lär dig att identifiera dem. Du kommer också att upptäcka konsten att hitta torr ved i den snötäckta skogen, en färdighet som kan vara nödvändig för att skapa en värmande eld i vildmarken. För att ytterligare utveckla dina överlevnadskunskaper i den utmanande arktiska miljön kommer du att få möjlighet att prova isfiske på Folkes frusna sjö.

När du återvänder till Kiruna Husky basläger får du chansen att samlas runt en öppen eld i vår traditionella nordiska tipi, njuta av varm soppa och smörgåsar, samt smaka på en traditionell svensk fika. Slutligen kommer vi att se till att du får en bekväm transport tillbaka till Kiruna stad, vilket lämnar dig med en känsla av prestation och nyvunnen kunskap om överlevnadskunskaper i Arktis.

Vi rekommenderar att du klär dig varmt med en balaclava eller halsduk och lägger på lager för komfort. För dem med glasögon, överväg kontaktlinser.