English flag
Gå tillbaka

Premiär ICEHOTEL #33

16 december 2022
Dela
Icehotel Jukkasjärvi i Kiruna kommun Jessica Nildén

Har du ett evenemang?

Skicka in ditt evenemang till oss! Skicka in evenemang

Världens första och största hotell av snö och is byggs upp för 33:dje gången och slår upp portarna den 16 december.

Jämsides med att Icehotel 32 smälter och återförenas med Torne älv, har hotellet tillsammans med deras creative director, Luca Roncoroni, valt ut de 24 konstnärer som kommer att skapa konsten i vinterns säsongshotell. 

I november, strax efter att den första snöflingan fallit, kommer konstnärerna att traditionsenligt samlas i Jukkasjärvi, 200 kilometer norr om polcirkeln, för att gemensamt skapa det 2 870 m2 stora säsongshotell bestående av 12 konstsivter, 24 isrum och 1 ceremonisal.

Icehotel 33 kommer att bli fantastiskt på grund av många anledningar! Inte bara för att konstnärer från hela världen kommer att skapa unika upplevelser i is och snö, utan även för att vi äntligen kunde hålla en öppen internationell tävling igen. Det har varit en utmaning att endast välja ut 12 koncept av så många fantastiska idéer, och vi vill ge ett stort tack till varje enskild konstnär som skickat in sitt bidrag. Nu när vi gjort ett urval är vi ivriga att börja planera detaljerna kring nästa vinterhotell och självklart att välkomna konstnärerna upp till Jukkasjärvi i slutet av november! Icehotel 33 kommer verkligen att bli en unik upplevelse! säger Luca Roncoroni, Creative Director på Icehotel.