English flag
Gå tillbaka

Snöfestivalen

24 januari 2024 - 28 januari 2024
Dela

Har du ett evenemang?

Skicka in ditt evenemang till oss! Skicka in evenemang

När januarisolen återvänder till Kiruna efter en lång, mörk och inte sällan kall vinter är det alltid tillsammans med Sveriges absolut mysigaste vinterarrangemang: Kiruna Snöfestival. Mitt i Kirunas stadskärna kommer kulturen och vintern till liv genom denna otroligt mysiga snöfest.

Under Snöfestivalen har du som besökare möjlighet att delta i ett brett program med stor fokus på kultur och familjeunderhållning. Under snöfestivalen arrangeras det allt från Världsmästerskapen i Snöslungerace, hundspannsåkning, musikframträdanden, dans och en stor snölekpark för de minsta besökarna.

Men festivalens huvudinslag är utan tvekan Kirunas Internationella Snöskulpturtävling. En tävling som årligen lockar konstnärer från hela världen till Kiruna. Under hela festivalveckan har besökarna möjlighet att följa konstnärernas arbete och se dessa fantastiska konstverk ta form. Vi är stolta över att kunna arrangera denna unika tävling som lockar världens främsta snöskulptörer till Kiruna.

Festivalen anordnas traditionsenligt sedan starten 1986 den sista veckan i januari, med festivalfinal på lördagen.

Följ gärna Snöfestivalen på sociala medier för dagliga uppdateringar om festivalen. Festivalprogram: www.snofestivalen.com