Kiruna Airport stängd

Under perioden 15-29 juli är Kirunas flygplats stängd. Vi hjälper dig hitta alternativa resvägar. Läs mer

English flag
Gå tillbaka

Snöfestivalen – vi firar 40 år!

22 januari 2025 - 26 januari 2025
Dela
Kjell Törmä

Snöfestivalen – vi firar 40 år!

Har du ett evenemang?

Skicka in ditt evenemang till oss! Skicka in evenemang

När januarisolen återvänder till Kiruna efter en lång, mörk och inte sällan kall vinter är det alltid tillsammans med Sveriges absolut mysigaste vinterarrangemang – Kiruna Snöfestival. Mitt i Kirunas stadskärna kommer kulturen och vintern till liv genom denna otroligt mysiga snöfest.

Under Snöfestivalen har du som besökare möjlighet att delta i ett brett program med stor fokus på kultur, lek, vinter och familjeunderhållning. Under snöfestivalen arrangeras det allt från Världsmästerskapen i Snöslungerace, hundspannsåkning, renrace, konståkning, musikframträdanden, dans och en stor snölekpark för de minsta besökarna.

Men festivalens huvudinslag är utan tvekan Kiruna Internationella Snöskulpturtävling. En tävling som årligen lockar konstnärer från hela världen till Kiruna. Under hela festivalveckan har besökarna möjlighet att följa konstnärernas arbete och se dessa fantastiska konstverk ta form. Vi är stolta över att kunna arrangera denna unika tävling som lockar världens främsta snöskulptörer till Kiruna.

Festivalen anordnas traditionsenligt i slutet av januari under vecka 4. Med festivalfinal på lördagen.

Snöfestivalen är platsen där snön blir till konst – och 2025 firar vi 40 år av lek, musik, vintersport, konst, kyla och snö.

Följ gärna Snöfestivalen på sociala medier för dagliga uppdateringar om festivalen. Festivalprogram: www.snofestivalen.com