Osäkra snöförhållanden i fjällen

Det råder osäkra snöförhållanden och därmed en ökad risk för snöras i stora delar i Norrbottens fjällkedja. Var försiktig om du tänker bege dig ut till fjälls och håll dig uppdaterad!

English flag
Gå tillbaka

Saucony BAMM

11 augusti 2023 - 12 augusti 2023
Dela
Lapland Resorts: Olivia Huerta Bratteng/Studio Emma Svensson
Lapland Resorts: Olivia Huerta Bratteng/Studio Emma Svensson.

Har du ett evenemang?

Skicka in ditt evenemang till oss! Skicka in evenemang

Saucony BAMM (Björkliden Arctic Mountain Marathon) är en årligen återkommande tvådagars fjällorientering för tvåmannalag med övernattning på fjället.

Välj bland klasserna 30, 50 och 70 med orientering över två dagar med övernattning på fjället eller prova den kortare klassen BAMM 10. Start och målgång i Riksgränsen.

Deltagarna som tävlar i klass 50 och 70 bär själva med sig all utrustning för att klara två tuffa dagar och en natt på fjället. Undantaget är BAMM 30 där arrangören transporterar tält och sovsäckar till nattlägret. Deltagare i BAMM 30 får alltså en något lättare ryggsäck att springa med. BAMM 10 är en endagarstävling där man springer med karta efter snitslad bana och under en dag. Start och mål i Riksgränsen. Även för BAMM 10 finns obligatorisk utrustning.

På fredagsmorgonen innan start får lagen kartor och banor (30, 50 och 70) och kan börja planera sina vägval. Därefter är det gemensam start för alla. Efter att kontrollpunkterna är tagna anländer lagen till nattlägret där alla övernattar i ett stort tältläger.

Dag 2 sker starten med jaktstart för de bästa lagen, ledande lag startar först och därefter startar efterföljande lag enligt resultaten från dag 1. Lag mer än en timme efter startar gemensamt innan jaktstarten. Målgång sker i Riksgränsen där dusch, bastu och mingel väntar. På kvällen väntar prisutdelning och middag.

Under lördagen startar även deltagarna i BAMM 10 med samma målgång som övriga klasser.