Kiruna Airport stängd

Under perioden 15-29 juli är Kirunas flygplats stängd. Vi hjälper dig hitta alternativa resvägar. Läs mer

English flag

Resa inom Kiruna

Hyrbil

Kiruna kommun är med sina 19.447 kvadratkilometer ett väldigt stort område och avstånden för att resa inom kommunen kan vara stora. För den som vill kunna utnyttja tiden så effektivt som möjligt så kan det vara en god idé att hyra en bil. Inför sommaren bör du hyra bil i god tid. Vi rekommenderar nedan hyrbilsföretag:

Avis – 0980-130 80
Avis Kiruna erbjuder 10% rabatt till dig som bokar en bil via att ringa lokalkontoret på 0980-192 99, alternativt bokar online på Avis webbplats med följande kod: E114500.
Avis finns på flygplatsen, tågstationen samt Kiruna centrum.

Sixt – 0980-200 70

Laddstation för elbilar

Kiruna stad erbjuder flera platser där du kan ladda bilen. Övriga platser inom kommunen där du kan ladda elbilen är:
Jukkasjärvi
OK/Q8 Vittangi
Björkliden
Riksgränsen

Parkering

I Kiruna har vi fri parkering med P-skivor. Vid parkeringsplatserna står angivet hur länge du får parkera. Ställ in P-skivan på den tid då du parkerar bilen. Sätt sedan skivan vid framrutan så att den syns tydligt från utsidan. P-skiva finns bland annat att köpa på Turistcentret och bensinstationer. Du kan även skriva en tydlig lapp med ankomsttiden.

Taxi

Taxi förbokar du med Taxi Kiruna +46 (0)980-12020. Upphämtning sker på valfri plats.

Helikopter

Upptäck fjällvärlden från helikopter tillsammans med Kallax Flyg. Fast linjetrafik till Kebnekaise Fjällstation på sommaren, sightseeing över vackra Tarfala eller varför inte ta helikopter till fiskeäventyret?

Buss

Med lokaltrafiken i Kiruna tar du dig enkelt runt i Kiruna stad. Köp din biljett direkt ombord på bussen.
Är ni ett sällskap som tillsammans vill upptäcka allt Kiruna kommun har att erbjuda så kanske en charter med Kiruna Buss AB kan vara ett bra alternativ!

Res till fjälls

Du kanske också är intresserad av