Kiruna Airport stängd

Under perioden 15-29 juli är Kirunas flygplats stängd. Vi hjälper dig hitta alternativa resvägar. Läs mer

English flag

Abisko-Björkliden-Riksgränsen-Narvik

Med tåg

Om du väljer att färdas med tåg så kommer du att få uppleva en av Sveriges vackraste järnvägssträckor som går mellan Torneträsk och Riksgränsen. Tåg går mellan Kiruna och Narvik ungefär två gånger dagligen året runt. För exakta avgångar och priser kan du besöka Vy:s webbplats där du även kan boka buss. Att resa med tåg är det billigaste alternativet. Biljett bör du köpa i förhand online, då det inte går att köpa tågbiljett på tågstationen eller ombord på tåget. Du tar dig enklast till tågstationen med gratis skyttelbuss som avgår från Kiruna busstation till alla tågavgångar.

Ett malmtåg spårade ur på Malmbanan mellan Kiruna och Narvik i vintras vilket har påverkat persontrafiken. Under en tid framöver kommer det därför finnas begränsat antal avgångar och biljetter. Statusuppdateringar och mer detaljerad information hittar du på informationssidan om nattåget till Norrland.

Med buss

Länstrafiken linje 91 trafikerar mellan Kiruna och Riksgränsen under februari-april samt juni-september. För exakta tider och priser kan du besöka Länstrafikens webbplats. Bussbiljett kan du lösa direkt av busschauffören mot kortbetalning. Du kan även köpa biljetten online om du önskar.
Bussen avgår från Kiruna busstation och nya centrum samt går det även en avgång direkt från Kiruna Airport.

Visit Abisko
Med buss från Kiruna flygplats och Kiruna centrum tar Visit Abisko dig direkt till alla hotell i Abisko och Björkliden.

Kiruna Buss
För dig som behöver transfer mellan Kiruna och Narvik så kan du boka en plats med Kiruna Buss. Bussen angör även Abisko, Björkliden och Riksgränsen.

Avstånd från Kiruna till

Abisko: 93 km
Björkliden: 104 km
Riksgränsen: 132 km
Narvik: 178 km

Du kanske också är intresserad av