Osäkra snöförhållanden i fjällen

Det råder osäkra snöförhållanden och därmed en ökad risk för snöras i stora delar i Norrbottens fjällkedja. Var försiktig om du tänker bege dig ut till fjälls och håll dig uppdaterad!

English flag

MICE och Technical Visits

Framtidens turism är här

Kiruna som mötesdestination

Kiruna är en populär året-runt destination för Möten, Incentives, Konferenser och Events (MICE). Det är de autentiska, småskaliga och unika upplevelserna som lockar företag lokalt till internationellt till att ha möten i vår destination. Med naturen som mötesplats finns det gott om utrymme att vara kreativ och få tid till att varva ner och ladda batterierna. Vi har mycket av det bästa; norrskenet, Sveriges högsta berg, hotell gjorda av is, lyxspa och utsökt lokalproducerad mat. Mötesplanerare kan välja mellan enklare boenden till high-end-hotell, lugna och adrenalinstinna outdoorupplevelser samt venues inom- eller utomhus.

Allt detta sammantaget gör Kiruna till en toppdestination för mötesbokare världen över.

SENASTE NYTT

Kiruna fortsatt intressant på den tysktalande marknaden

Björkliden Lapporten

Nordeuropa 2023 är ett tvådagars B2B Matchmakingevent för resebranschen som organiseras av byrån Nordic Marketing. Årets upplaga gick av stapeln 8-9 februari och totalt 260 registrerade deltagare från 19 länder deltog. Det resulterade i 1278 onlinemöten!

Två av Kiruna Lapplands medlemsföretag deltog online, bland annat Mats Pettersson från Kiruna Sleddog Tours och Martin Sterneryd från Lapland Resorts. Mats förklarar att han har varit med på NORDEUROPA flera gånger tidigare, och det här året valde han att fokusera på de marknader som han anser är prioriterade för verksamheten. Han såg även deltagandet som en möjlighet att berätta om sin nya camp.

Martin från Lapland Resorts berättar att flera av de researrangörer som han haft möte med var helt nya på marknaden, arrangörerna har bokat Finland och Norge innan men var nu intresserade av norra Sverige. En återkommande fråga han fick var utmaningarna med kommunikationer till/från och inom Kiruna, och en trend han ser är att intresset för hösten blir allt större.

Anna Schneppenheim, Key Account Manager för Nordic Marketing, säger att eventet NORDEUROPA är tänkt att vara ett tillfälle för turistföretag att träffa potentiella partners som passar just deras produktutbud“. Hon fortsätter berätta att “de nordiska länderna alltid varit ett populärt resmål bland tyskarna, intresset har ökat ytterligare på grund av världsläget. Fokus ligger alltmer på säkra länder i hanterbart avstånd till hemlandet med autentiska upplevelser och speciellt på små företag med personlig service. “

Den tysktalande marknaden har alltid varit stor och viktig för besöksnäringsföretagen i Kiruna, så intresset är ömsesidigt. Marknaden har medvetet och målinriktat bearbetats under en längre tid. Därför är det viktigt att fortsatt upprätthålla relationerna och samtidigt skapa nya möjligheter till affärer genom att delta på den här typen av event. Det är genom de personliga mötena som kontakter knyts.

 

DMC

Nordic Ways

Nordic Ways, specialiserade på de Nordiska länderna, erbjuder de bästa rutterna och turerna i regionen med exklusiva aktiviteter. Nordic Ways har ett team av guider som är beredda att erbjuda turer av hög kvalitet på flera språk. För individuella och gruppresor skapas anpassade resplaner och turer genom Sverige och Lappland. Teamet hjälper dig att välja det bästa boendet, transfer tjänster, biljetter till attraktioner och allt som är nödvändigt för att bättre passa din resplan. Turerna anpassas alltid efter varje klients profil och vi organiserar det bästa inom logistik. Målet är klientens lycka. Vi förvandlar drömmar till verklighet! Upptäck storslagna och underbara Lappland!

Besök Nordic Ways
DMC

Arctic Inbound

Arctic Inbound är en DMC som drivs av en grupp arktiska specialister med fördjupad kunskap om nordnordiska regioner. Ett professionellt, flexibelt och serviceinriktat företag med stor erfarenhet och direkta relationer med leverantörer över hela regionen. Arctic Inbound kan planera och boka grupp-paket, FIT-resplaner, engångsevenemang eller specialturer för reseagenter över hela världen. Arctic Inbound erbjuder ett brett utbud av turer, inklusive: Grupp och FIT | Incentives och möten | Specialrundturer Studiebesök | Paketresor | Konferenser

Besök Arctic Inbound

20 minuter om Kiruna in Swedish Lapland

MICE Webinar about the destination Kiruna in Swedish Lapland. Information and inspiration for event planners for future event and incentive planning. Virtual site inspection with lots of insider info and tips.