Kiruna Airport stängd

Under perioden 15-29 juli är Kirunas flygplats stängd. Vi hjälper dig hitta alternativa resvägar. Läs mer

English flag
Gå tillbaka

Topptur heldag

Riksgränsen
Riksgränsen topptur

Toppturande innebär en heldag på skidor i det fantastiska fjällen kring Riksgränsen och Narviksområdet. Toppturande är en svårslagen aktivitet om man gillar skidåkning, fjäll och att svettas lite.

Med hjälp av sin egen skidutrustning rör man sig upp för fjället för att sedan njuta av ett långt, orört åk nedförs. På många ställen i området kring Riksgränsen, både på den svenska och norska sidan, börjar stigningen direkt vid vägen eller efter en kort anmarsch. I lugnt tempo tar sig gruppen med guide i täten upp mot toppen och samtidigt byggs förväntningarna upp inför det kommande åket nedför. Vid klart väder erbjuds en hisnande utsikt. Toppen för dagen väljs utefter vädrets och snöns förutsättningar. Notera att det här är en öppen gruppaktivitet, vilket gör att olika sällskap kan anmäla sig till turen. Turen för dagen kommer därför anpassas efter hela gruppen. Har du önskemål om någon speciell tur eller mål för dagen så rekommenderar vi att ni bokar en privat guide eller kontaktar vår bokningsavdelning för mer information.

För att vara med på turen bör du ha vana av att åka offpist och god kondition för att gå uppförs. En topptur spenderas ca 75 % av tiden med att gå uppför berget.