Kiruna Airport stängd

Under perioden 15-29 juli är Kirunas flygplats stängd. Vi hjälper dig hitta alternativa resvägar. Läs mer

English flag
Gå tillbaka

Privat skidguide Björkliden

Björkliden

Privat skidguide Björkliden

Boka en egen skidguide för dig eller din grupp. Starta äventyret redan idag! Tillsammans med er guide ger ni er ut för ett äventyr utöver det vanliga i de fantastiska fjällen kring Björkliden.

Vi erbjuder guider för offpist i Björklidens skidsystem, samt topptur eller turer på klassiska turskidor för dig som vill prova på någonting nytt eller för dig som vill utforska nya områden och göra längre dagsutflykter. Nivån på turen bestäms av gruppens fysiska form och ambitioner, med en mindre grupp blir vi mer flexibla och har flera olika turalternativ att välja mellan.

Området utanför Björklidens skidsystem rymmer ett lugn och ett djup som är svårslaget, med milsvida vyer av bergstoppar i vinterskrud och oexploaterad terräng.

TOPPTUR
Toppturande är en svårslagen aktivitet om man gillar skidåkning, fjäll och att svettas lite. Att efter flera timmars vandring nå en topp och blicka ut över fjällvärlden är en svårslagen upplevelse. Nivån på tur bestäms av gruppens fysiska form och ambitioner, med en mindre grupp blir vi mer flexibla och har flera toppar att välja mellan. Området från Abisko till Riksgränsen rymmer mängder av toppar och med en privat guide får ni en större möjlighet att påverka er dag. Turens längd varierar, vi är borta ca 5-7 timmar/dag.

OFFPIST
En guidning av Björklidens offpist är en perfekt aktivitet för dig som vill leta dig utanför pisten och hitta Björklidens bästa gömmor och utmanande åk. Här kan du få ta del av områden som svarta björn, isfallet, stora drivan och ängarna. Denna aktivitet är även möjlig att boka som halvdag.

TURSKIDOR
En dag på turskidor med guide är det optimala valet för dig som vill ge dig ut i fjällen, men ej på egen hand. Här har vi möjlighet att anpassa dagen efter gruppens önskemål och ambitioner. Har du ett specifikt mål och vill ta dig till en specifik plats? Eller vill du ha en hel dag av turande i våra svenska fjäll, uppleva områdets vackraste gömmor och ta del av våra guiders bästa fjälltips? Då är en hel dag på turskidor med privat guide aktiviteten för dig.