ICEHOTEL - Photographer Asaf Kliger
ICEHOTEL - Photographer Asaf Kliger
ICEHOTEL - Photographer Asaf Kliger
ICEHOTEL - Photographer Asaf Kliger
ICEHOTEL - Photographer Asaf Kliger
ICEHOTEL - Photographer Asaf Kliger

Besök Icehotel

SOMMARÖPPET FRÅN DEN FÖRSTA JULI

Icehotel, som öppnade sin året runt-verksamhet 2016 i och med Icehotel365, har vanligtvis öppet både som konstutställning och hotell för såväl dagsbesökare som övernattande gäster under årets alla dagar – men på grund av Covid-19 har hotellet stängt från mitten av april till den sista juni 2020.

Från den första juli kan Icehotels besökare uppleva det nya upplevelserummet och även 17 andra konstviter av is och snö, och avnjuta en iskall cocktail i Icebar By Icehotel Jukkasjärvi.
I det nya upplevelserummet får gästerna följa med på en resa i Icehotels historia genom upplevelser skapade av konstnärerna Marjolein Vonk (NL) och Maurizio Perron (IT), som under många år har samarbetat med Icehotel. Bland annat kommer gästerna att guidas genom Icehotels 30-åriga historia med en tidslinje, kunna uppleva utvalda delar av konsten som sparats från tidigare år och lära känna Icehotels grundare Yngve Bergqvist genom ett personligt filmporträtt.

OM ICEHOTEL

Icehotel i Jukkasjärvi öppnade 1989, och är utöver ett hotell också en konstutställning med föränderlig originalkonst av is och snö. Varje vinter skapas Icehotel i ny tappning, helt och hållet av is från Torne älv, en av Sveriges nationalälvar och sista orörda vattendrag. När vintersäsongens hotell av is och snö har smält tillbaka till älven om våren står en del av hotellet kvar, en plats där gästerna kan ta del av upplevelser av is och snö året om.

 

Köp dina biljetter i receptionen.

Vuxen
295:-

Student/Pensionär
200:-

Barn upp till 15 år
Gratis med betalande vuxen (1+1)