English flag
Gå tillbaka

Norrsken i Abisko – fotoresa med Peter Rosén (5 dagar)

Konstnärsstigen 24, Abisko
Foto: Peter Rosén

Norrsken i Abisko – fotoresa med Peter Rosén (5 dagar)

Boka

7-11 februari 2022 | 26 februari-2 mars 2022

FOTORESANS HÖJDPUNKTER

  • Norrsken, astro och landskapsfotografering i Abisko med en av Sveriges duktigaste norrskensfotografer, Peter Rosén.
  • Heldagstur med hundspann och slädtur med skoter in i Abiskodalen.
  • Max. 7 deltagare för en genuin upplevelse.
  • Tillgång till en AWD minibuss och skoter för att öka flexibiliteten att se norrsken under resan.
  • Hotellboende vid STF Abisko turistststion. Platsen är vald så du har chansen att se norrsken från ditt hotell.
  • Dagtur till Norge (om vädret tillåter).
  • Inomhusteori hur du bäst redigerar dina norrskens, landskaps och astrobilder.
  • All kamerautrustning och varma kläder inkluderas.

Säg Abisko och Lappland och bilder av ett orört fjällandskap, arktiskta djur och det lockande norrskenet dyker upp. Denna fotoresan gör att du får uppleva allt i verkligheten! Lonely Planet rankar Abisko som världens främsta plats för att se norrsken och den lilla byn Abisko i Norrbotten är utan tvekan den säkraste platsen. Samtliga våra flerdagarsgäster sen vid började 2012 har sett norrsken på ett bra sätt.

Vi erbjuder en 5-dagars fotoresa runt Abisko med en av Sveriges främsta norrskensfotografer Peter Rosén. Turen inkluderar norrsken, astro- och landskapsfotografering med möjligheter till älgfotografering. Vi kör hundspann in i Abisko nationalpark och om vädret tillåter kör vi också över till Norges fantastiska fjordar. Vi bor och äter bra på STF Abisko turiststation och har alltid tillgång till snöskoter med en stor kälke samt en AWD minibuss. Du får låna all fotoutrustning inkl. stativ för att öka dina chanser att komma hem med de bilder du drömt om.

Denna tur guidas av fotografen Peter Rosén. Peter är heltidsfotograf och har fotograferat norrsken sedan 1999. Han är fotografen bakom böckerna Aurora Borealis i Lappland, Midnattssol över Lappland och Himlarnas magi. Peter har bott i Abisko och Kiruna under 15 år och kan området väl.

SAMTLIGA DELTAGARE PÅ VÅRA FLERDAGARSTURER HAR SETT NORRSKEN
Vi är glada över att alla våra flerdagarsgäster sedan 2012 (c. 85 grupper) har sett och fotograferat norrsken i vackra miljöer och därför är vi förmodligen det mest framgångsrika guidningsföretaget för norrsken i världen. Vi är också glada över att vara vinnare av TripAdvisor Certificate of Excellence Award 2014-2021. Läs gärna tidigare gästrecensioner av våra turer på TripAdvisor.

NATUR, KULTUR OCH FOTOGUIDNING
Peter Roséns bakgrund är som biolog och docent i miljövetenskap men arbetar sedan 2012 som heltidsfotograf. Peter erbjuder dig en fördjupad fotokurs om hur du fångar norrskenet, stjärnor, galaxer, djurliv och det trollbindande midvinterlandskapet på bild på bästa sätt. Peter kommer också att ge dig hela historien bakom dina vackra bilder! Berättelser om den fina naturen och den spännande kulturen som finns i Lappland är en viktig del av varje tur. Peter kommer att berätta om den samiska kulturen, den fascinerande vetenskapen bakom norrskenet, det unika ekosystemet du befinner dig i och hur det har formats av naturkrafter under årtusenden. Djuren och vegetationen som är specialiserade för att överleva det hårda klimatet i norr, från lavar som klamrar fast vid stenar upp till den majestätiska älgen. Varje bild du fotograferar fångar någon aspekt av Lapplands kultur, natur eller historia.

VI HAR FOTOUTRUSTNINGEN DU BEHÖVER
Vi sponsras av Canon och Manfrotto och kan erbjuda SLR-kameror, objektiv (14-500mm) och stativ utan extra kostnad.

VI KAN HJÄLPA DIG ATT FÖRLÄNGA DIN TUR
Vi kan rekommendera dig att lägga till två extra nätter i Abisko eller på Camp Ripan i Kiruna. Vi hjälper dig att boka dessa extra nätter och eventuella aktiviteter du vill göra.