Kiruna Airport stängd

Under perioden 15-29 juli är Kirunas flygplats stängd. Vi hjälper dig hitta alternativa resvägar. Läs mer

English flag
Gå tillbaka

Norrsken i Abisko – fotoresa med Peter Rosén (5 dagar)

Konstnärsstigen 24, Abisko
Foto: Peter Rosén

Norrsken i Abisko – fotoresa med Peter Rosén (5 dagar)

Boka

Fotoresans höjdpunkter
• Norrsken, astro och landskapsfotografering i Abisko med en av Sveriges duktigaste norrskensfotografer, Peter Rosén.
• Heldagstur med hundspann längs Torneälven med lunch i lavvu (kåta) och slädtur med skoter in i Abiskodalen.
• Dagbesök till ishotellet.
• Max. 7 deltagare för en genuin upplevelse.
• Tillgång till en AWD minibuss och skoter för att öka flexibiliteten att se norrsken och fotografer norrsken på fina platser.
• Hotellboende vid STF Abisko turistststion. Platsen är vald så du har chansen att se norrsken från ditt hotell.
• Dagtur till Norges fjordar (om vädret tillåter).
• Inomhusteori hur du bäst redigerar dina norrskens, landskaps och astrobilder.
• All kamerautrustning och varma kläder inkluderas.

Säg Abisko och Lappland och bilder av ett orört fjällandskap, Arktiska djur och det lockande norrskenet dyker upp. Denna fotoresa gör att du får uppleva allt i verkligheten! Lonely Planet rankar Abisko som världens främsta plats för att se och fotografera norrsken. Samtliga våra flerdagarsgäster sen vid började 2012 har sett norrsken på ett bra sätt.

Vi erbjuder en 5-dagars fotoresa runt Abisko och Kiruna med en av Sveriges främsta norrskensfotografer Peter Rosén. Peter jobbar heltid som både stillbilds och filmfotograf och har bott i Abisko sedan 1999. Turen inkluderar norrsken, astro- och landskapsfotografering med möjligheter till älgfotografering. Vi gör dagbesök på ishotellet och kör hundspann in upp längs Torneälven. Om vädret tillåter kör vi också över till Norges fantastiska fjordar. Vi bor och äter bra på STF Abisko turiststation och har alltid tillgång till snöskoter med en stor kälke samt en AWD minibuss. Du får låna all fotoutrustning inkl. stativ för att öka dina chanser att komma hem med de bilder du drömt om.

Denna tur guidas av fotografen Peter Rosén. Peter är heltidsfotograf och har fotograferat norrsken sedan 1999. Han är fotografen bakom böckerna Aurora Borealis i Lappland, Midnattssol över Lappland och Himlarnas magi. Peter har bott i Abisko och Kiruna under 25 år och kan området väl.

Samtliga deltagare på våra flerdagsturer har sett norrsken
Vi är glada över att alla våra flerdagarsgäster sedan 2012 (ca 90 grupper) har sett och fotograferat norrsken i vackra miljöer och därför är vi förmodligen det mest framgångsrika guidningsföretaget för norrsken i världen. Vi är också glada över att vara det bästa rankade guidningsföretaget för norrsken i Sverige och vinnaren av TripAdvisor Certificate of Excellence Award. Läs gärna tidigare gästrecensioner av våra turer på TripAdvisor.