Kiruna Airport stängd

Under perioden 15-29 juli är Kirunas flygplats stängd. Vi hjälper dig hitta alternativa resvägar. Läs mer

English flag
Gå tillbaka

Din minnesvärda norrskensupplevelse

Kiruna

Din minnesvärda norrskensupplevelse

Välkommen till Arktis!

Vi förstår din önskan om att uppleva det magiska norrskenet, och vi är här för att hjälpa dig i processen. Norrsken har varit det enda vi arbetat med sedan 2017, vilket ger oss en genuin erfarenhet av att förstå vädermönster i regionen kombinerat med solaktivitet, vilket ökar dina chanser att bevittna detta fenomen.

Vi kommer att åka dit chanserna är störst för att bevittna norrskenet, djupt inne i den arktiska naturen, troligen mot Abisko, med hjälp av en anpassad bil som ger stor räckvidd för att nå avlägsna platser, en faktor som ofta behövs för att lyckas.

En god soppa kommer att serveras till dig med en lokal dryck runt en öppen eld för att hålla oss varma hela kvällen. Ett stativ kommer att ges till dig så du kan fota dina egna bilder med din smartphone eller kamera, tips om inställningar på din kamera kommer att delas med dig för att samla fina minnen. Vi har även med oss vår egen fotoutrustning.

Observera att oavsett mängden data, appar, prognoser och så vidare, så är norrsken ett naturfenomen och därmed finns det aldrig någon garanti för att vi kommer att kunna se dem. Men du kan vara säker på att vi gör allt i vår makt för att ge dig de bästa förutsättningarna att få skåda det vackra Aurora Borealis.

Vi hoppas att vi snart får träffa dig under norrskenet!