English flag

Med tåg

Tänk hållbart, välj tåget 

För dig som vill ta tåget till Kiruna finns flera möjligheter. Reser du från Stockholm kan du välja att sova bort en del av resan ombord på Vys nattåg. Nattåget kör mellan Stockholm och Narvik och har två avgångar dagligen. Vill du resa på dagtid finns det möjlighet att resa med Norrtåg som har flera avgångar från Sundsvall i söder till Kiruna i norr.

På nattåget ligger hållbarhet och upplevelsen i fokus. Vy tar dig mellan Stockholm och Narvik med minsta möjliga miljöpåverkan. Du kliver på, lägger dig och sover och vaknar upp i en annan stad. Njut av lokalproducerade alternativ i restaurangen och sov bekvämt i kupé. För dig som vill uppleva de vackra vyerna, alternativt avverka några timmar framför datorn, kan en sovplats med fördel kombineras med en sittplats för bästa komfort.

Rabatterade priser erbjuds till dig som reser med barn eller som själv är ungdom/student.

Kirunafestivalen

Res hållbart till och från Kirunafestivalen!

I samband med Kirunafestivalen 2023 erbjuder Norrtåg 10% rabatt på tågbiljetter till och från Kiruna. Kod: NorrtågKiruna23

Koden gäller för resenärskategori vuxen, ungdom, barn och används på norrtag.se.
Gäller resor till och från Kiruna mellan 2023-06-28 tom 2023-07-02.
Kod kan ej kombineras med andra erbjudanden.

Från söder till norr

Biljetter

Vy Tåg trafikerar sträckan Stockholm-Luleå-Narvik där bland annat nattågen ingår. På Vys webb kan du söka resor och köpa biljetter med alla bolag. Du kan även kontakta Vy för personlig service +46 (0)771-444 111.

När du är på plats i Kiruna kan du köpa din tågbiljett på Kiruna Turistcenter mot en servicekostnad. Tågbiljetter måste köpas i förhand och kan därför inte köpas på Kiruna tågstation eller ombord på tåget.

Köp tåg- och bussbiljett

Kiruna Tågstation

Den 31 augusti 2013 stängdes den gamla järnvägsstationen i Kiruna och samtidigt öppnades en ny, tillfällig station. Den är placerad på Kiruna Malmbangård längs E10 norr, cirka 2 kilometer från centrum.

Stationshuset är handikappanpassat och det finns även tillgång till WC. Stationshuset är obemannat och det finns ingen möjlighet att köpa mat eller fika.

Kiruna station är öppen 05.30-21.00 varje dag.
Parkering finns i anslutning till tågstationen. Fri parkering i 7 dagar.

Förvaringsskåp

Du kan förvara ditt bagage i skåp där du betalar med en tiokrona och får en nyckel så det är ingen tidsbegränsning på förvaringen.

Storlek på skåpen (ca):
Lilla: djup 51 cm, höjd 53 cm, bredd 34 cm
Stora: djup 52 cm, höjd 84 cm, bredd 34 cm

Till och från tågstationen

Transferbuss

Det går gratis transferbuss mellan nya centrum, busstationen i gamla centrum och järnvägsstationen i anslutning till alla tågankomster och tågavgångar. Bussen kör varje dag, året runt.

Information & tidtabell

Du kanske också är intresserad av