Kiruna Airport stängd

Under perioden 15-29 juli är Kirunas flygplats stängd. Vi hjälper dig hitta alternativa resvägar. Läs mer

English flag
Gå tillbaka

Aktivitetsföretaget Outback Abisko certifierat i Sustainable Arctic Destination

januari 10, 2024

Vi kan stolt presentera att ännu ett företag blivit certifierat inom Kiruna Lapplands hållbarhetsprogram, Sustainable Arctic Destination. Denna gång är det aktivitetsföretaget Outback Abisko som genom gediget och fokuserat arbete genomlyst sin verksamhet och uppfyllt de kriterier som krävs för att få Kiruna Lapplands hållbarhetscertifiering.

Outback Abisko är småskaligt aktivitetsföretag med fokus på ansvarsfulla och säkra utomhusupplevelser. Företagets vision är att vara det mest hållbara snöskoteraktivitetsföretaget i regionen. Förutom snöskoter erbjuder de även skid- och vandringsturer längs Kungsleden, mountainbike samt andra turer under barmarkssäsongen. Hållbarhet för Outback Abisko är att värna om platsen de verkar på, vilket är Abisko Nationalpark med omnejd, men även för hållbar utveckling av hela destinationen.

”Genom att identifiera och hantera vår miljöpåverkan kan vi effektivt minska vårt ekologiska fotavtryck och bidra till en mer hållbar bransch och ta vårt ansvar som aktör. Att vara klar med certifieringen ger oss en stark grund att stå på, och vi ser fram emot att fortsätta vår resa mot en ännu mer hållbar framtid. Många av våra gäster och affärspartners efterfrågar nu hållbarhetscertifierade guidade turer, vilket skapar möjligheter för nya affärer och partnerskap.” säger Åsa Säfström, ägare av Outback Abisko.

Sustainable Arctic Destination (SAD) är Kiruna Lapplands certifieringsprogram baserat på GSTCs (Global Sustainable Tourism Council) kriterier. Certifieringen av Outback Abisko har skett under fortsättningsprojektet SAD 2.0 med stöd från LKAB och Sparbanken Nord. Projektets mål är att öka antalet hållbarhetscertifierade företag i Kiruna och därigenom kunna främja hållbara entreprenörer, men också totalt sett stärka destinationens positionering och attraktion.

För frågor gällande Sustainable Arctic Destination och SAD 2.0
Elin Håkansson | elin@kirunalapland.se | +46 (0)73 073 98 18

För frågor om Outback Abisko
Åsa Säfström | asa.safstrom@outbackabisko.com | +46 (0)70 33 88 629