English flag
Gå tillbaka

Kirunafestivalen

30 juni 2022 - 02 juli 2022
Dela

Har du ett evenemang?

Skicka in ditt evenemang till oss! Skicka in evenemang

Kirunafestivalen är Skandinaviens nordligaste och den absolut största festivalen norr om polcirkeln!

När andra festivaler riggar scenljus tänder vi midnattssolen. När andra stadsfestivaler ställer upp sina scener framför köpcentrum har vi Kebnekaisemassivet som festivalkuliss. Kirunafestivalen är en unik festivalupplevelse med tre dagar av glädje och gemenskap.

Sedan starten har Kirunafestivalen etablerats som Kirunas främsta kultur- och musikarrangemang. Det är en stor folkfest där alla är bjudna. För Kirunaborna är det den stora hemvändarhelgen och det givna startskottet på sommaren. Festivalen är en folkfest för hela familjen. Under festivalen arrangeras dessutom allt från barnteatrar, tivoli, dansföreställningar, tävlingar, allsång, cykeluppvisningar, prideparaden i samarbete med Kiruna Pride och allt där emellan.

I princip hela den svenska artisteliten har under årtiondena uppträtt på Kirunafestivalen. Håkan Hellström, The Strokes, Veronica Maggio, The Hives, Sahara Hotnights, Kent, Robyn, The Cardigans och Willy Clay Band för att nämna några.
Förutom de två stora scenerna fylls även området av matförsäljare, restaurangtät, försäljare, företagsexpo och tivoliverksamhet.

Till följd av den pågående samhällsomvandlingen kommer festivalen 2022 faktiskt att bli den sista festivalen i den gamla stadskärnan. I samarbete med LKAB så blir Kirunafestivalen 2022 den stora avskedsfesten till vårt älskade centrum – det blir definitivt en festival som vi sent kommer att glömma.

BILJETTERNA SLÄPPS I DECEMBER!
För mer festivalinformation, besök www.kirunafestivalen.nu