Kiruna Airport stängd

Under perioden 15-29 juli är Kirunas flygplats stängd. Vi hjälper dig hitta alternativa resvägar. Läs mer

English flag
Gå tillbaka

2-dagarstur med islandshäst

Puoltsa 1057, Kiruna

2-dagarstur med islandshäst

Ofelaš Islandshästar & Guideservice +46 (0)980 500 13 info@ofelas.se https://ofelas.se/

Unna dig en kortsemester med islandshäst i fjällmiljö. Vi rider en tur med utgångspunkt från vår hästgård i Puoltsa där vi ser utöver Kalixälven och fjällen. Den andra dagsturen går från Nikkaluokta i dalgången och upp på fjället med en vidunderlig utsikt över Kebnekaisefjällen, både efter stigar, bredare leder och i obanad terräng så vi kan variera tempot på ridningen. Vi stannar under turerna för att laga lunch över öppen eld.

Du anländer till vår gård i Puoltsa på morgonen den första dagen, vi gör i ordning hästarna och ger oss ut på en dagstur upp på fjället där vi stannar för att äta lunch ute. Då vi kommit tillbaka till gården med hästarna äter vi en god middag med lokal prägel.

Övernattningen sker i dubbelrum i ett hus på vår gård. Nästa dag efter frukost åker vi till Nikkaluokta för en härlig dag på hästryggen där vi rider mot Kebnekaise. Även denna dag äter vi lunch ute, men kommer tillbaka lite tidigare så att ni hinner med hemfärden.

Denna tur är lämplig för både vana och mindre vana ryttare. Islandshästen är visserligen en stark häst, men inte så stor, därför är maxvikten för ryttare 90 kg. Åldersgränsen är 12 år. Dagsturerna kan ske i en annan ordning.

Denna tur lägger vi ibland i Ratekjokk, samma upplägg med två dagsturer. Ratekjokk ligger i väglöst land dit och vi tar oss dit med bil och båt.