English flag
Gå tillbaka
Reindeer Lodge Katja Bechtloff
Reindeer Lodge

Reindeer Lodge

Boka

Bo i samisk anda mitt i naturen utanför Jukkasjärvi by. Välj mellan en mysig skogsstuga (stohpu) och en bekväm tältkåta (goahti), eller varför inte en natt i varje? Inbäddad i skogen och vid Torneälvens strand erbjuder denna småskaliga och trivsamma boendeanläggning med gott om plats en ideal bas för din Swedish Lapland semester.

Stohpu – Samisk skogsstuga (5 st)
Gör en mysig skogsstuga till en vilopunkt under din semester. Våra fem trästugor är inspirerade av renvaktarstugorna som används inom renskötseln. Varje stuga är som ett stort rum på 20 m² som är utrustat med en dubbelsäng (1,60 x 2,00 m), vedeldad kamin, element, kylskåp, stolar och bord. Fyra utav fem stugor förfogar även över en bäddsoffa (1,60 x 1,80 m) som kan hysa ytterligare en vuxen och ett barn, alt. två barn. Stugan är inredd med element och design från naturen och den samiska kulturen och är ett trevligt boende mitt i skogen. WC, åtskilda dusch- och omklädningsrum för dam och herr, vedeldad, mixad bastu och frukostrum/gästkök ligger i separata gemensamma faciliteter några få meter ifrån stugorna. Även tillgång till gemensam grillplats finns. Frukost dukas upp på morgonen för en bra start på dagen.

Goahti – Modern tältkåta (2 st)
Flytta in i en komfortabel tältkåta under ett par dagar med härlig äventyrskänsla för att känna på ett levnadssätt som är förknippat med renskötseln, om än på lite tillrättalagt och bekvämt vis. Här kombinerar vi det bästa från glamping och den nomadsamiska livsstilen i våra två goahti-tältkåtor. Varje goahti är ett tältrum på 20 m² som utmärker sig genom sin koniska form. Den är utrustad med en dubbelsäng, vedeldad kamin, modern oljekamin, stolar och bord samt en bäddsoffa som kan hysa ytterligare en vuxen och ett barn, alt. två barn. Ett litet sanitärrum med förbränningstoalett och handtvättfat är inbyggt i kåtan för komfortens skull. Tillgång till kylskåp finns.

Goahti-kåtans interiör kännetecknas av dekorationer i samisk design och naturmaterial, och levande ljus förstärker mysfaktorn i denna speciella form av bostad ännu mer. WC, åtskilda dusch- och omklädningsrum för dam och herr, vedeldad, mixad bastu och frukostrum/gästkök ligger i separata gemensamma faciliteter några få meter ifrån kåtorna. Även tillgång till gemensam grillplats finns. Frukost dukas upp på morgonen för en bra start på dagen.

Träffa renarna
På vintern är Reindeer Lodge även hem för renar, därav beteckningen. Våra renar betar nära stugorna och vi stödutfodrar dem för att de skall kunna klara svåra förhållanden. Beroende på snöförhållanden och vinterns framfart kommer fler och fler renar flytta in.

Under perioden från sen april till sen höst har vi inga renar som betar vid lodgen, men i stället ingår en gratis biljett till Márkanbáiki Museum, där du under sommar och höst kan möta och mata några av våra renar.