English flag
Gå tillbaka
Foto: David Evans

Reindeer Lodge

Bo i våra idylliska stugor utanför Jukkasjärvi med betande renar intill och med lite tur även med ett sprakande norrsken ovanför din stuga. Avlägset belägen i den snöklädda skogen och vid Torneälvens strand med gott om plats erbjuder denna småskaliga anläggning en ideal bas för din Swedish Lapland vintersemester.

Reindeer Lodge omfattar bl.a. fem trästugor i samisk design med renar betande runt knuten. En plats där stillhet råder. Varje stuga är som ett stort rum á 20 m² som är utrustat med en dubbelsäng, vedeldad kamin, element, kylskåp, stolar och bord. Fyra utav fem stugor förfogar även över en bäddsoffa (1,60 x 1,80 m) som kan hysa ytterligare upp till en vuxen med ett barn, resp. två barn. Den separata timmerkåtan fungerar som en gemensam servicebyggnad för självhushåll med fullt utrustat kök, spis och sittplatser. Utomhus finns en gemensam grillplats. De åtskilda dusch- och omklädningsrum för kvinnor och män samt Wc:n finns i gemensamma separata faciliteter.

Få ut det bästa av din vistelse genom att utforska omgivningarna under en snöskovandring eller en skidtur och en promenad mot Jukkasjärvi by för att besöka kyrkan, friluftsmuseet Márkanbáiki med bl.a. Café Sápmi, samt Icehotel. Och naturligtvis genom att spana mot natthimlen efter det spektakulära norrskenet.

På vintern är Reindeer Lodge även hem för renar, därav beteckningen. Våra renar betar nära stugorna och vi stödutfodrar dem för att de skall kunna klara svåra förhållanden. Beroende på snöförhållanden och vinterns framfart kommer fler och fler renar flytta in. Om ni vill ha en förstahandsupplevelse med renar kan ni t.ex. boka vår renslädestur Ráidu eller vår samiska berättarkväll Idjastállu.