Kiruna Airport stängd

Under perioden 15-29 juli är Kirunas flygplats stängd. Vi hjälper dig hitta alternativa resvägar. Läs mer

English flag
Gå tillbaka
Reindeer Lodge Katja Bechtloff
Reindeer Lodge

Reindeer Lodge

Boka

Börja dagen med att säga god morgon till en ren, mys sedan med en varm kopp choklad efter en lång dag i skogen. Somna till knastret från en sprakande brasa, vakna upp till dansade norrsken eller i ljuset av midnattsol. Så kom till oss på Reindeer Lodge och bo i vårt idylliska boende alldeles invid våra rengärden för en oförglömlig resa i norra Sverige! Välj mellan ett bekvämt goahti-tält, en traditionell lávvu-kåta och en mysig stuga, eller kanske en natt i varje? Oavsett så erbjuder denna småskaliga anläggning en ideal bas för din semester.

Under vår, sommar och höst är majoriteten av våra renar till fjälls. Därför bjuder vi på en gratis biljett till vårt utomhusmuseum där du kan möta och mata de tama handjur som stannar hos oss året runt. Under vintern bor ni med renarna som närmaste granne, då de går de stora gärden som omringar lodgen.

Välj mellan våra tre unika boenden

Lávvu – Traditionell tältkåta
Gå tillbaka till rötterna och sov en natt i en traditionell lavvú, ett äventyr för den erfarna! Du sover i tältet på björkris och renskinn, djupt nerkrupen i en varm sovsäck. En vedspis kommer att hålla dig varm, men ni måste turas om att sova för att den ska brinna hela natten. Genom tältduken hörs naturens ljud som bidrar till en oförglömlig natt.

Stohpu – Samisk skogsstuga
Bo i våra idylliska stugor utanför Jukkasjärvi by och kom närmare naturen. Inbäddad i skogen och vid Torneälvens strand finns fem små hus, inspirerade av renvaktarstugorna vi bor i till fjälls. Men i det enkla bor det vackra, du kommer nära livet i stugorna möblerade med mysig dubbelsäng och kamin som håller dig varm hela natten.

Goahti – Modern tältkåta
Njut av den arktiska livsstilen och få en både genuin och äventyrlig vistelse i ett av våra goahti-tält på Reindeer Lodge. Här kombinerar vi det bästa från glamping och den samiska nomadiska livsstilen. Du hittar lugn i våra nybyggda tält, möblerade med mysig dubbelsäng, eko-toalett och soffa, medan en kamin håller dig varm hela natten.