Kiruna Airport stängd

Under perioden 15-29 juli är Kirunas flygplats stängd. Vi hjälper dig hitta alternativa resvägar. Läs mer

English flag
Gå tillbaka
Hundspann i Kiruna med Husky Home

Älskar du hundar, och vill du lära dig mer om mindfulness, djurhållning och samtidigt köra ditt eget hundspann i en unik miljö? Då är det här turen för dig!

På denna premiumtur kommer du att lära dig hur vi tränar hundarna med hjälp av mindfulness och vår fulla närvaro. Våra utbildade guider kommer att förklara dig grunderna i Trust Technique. Under tiden på släden kommer du att arbeta som ett team med dina hundar och ju längre du kör desto mer säker blir du. Du kommer också att lära dig hur du ger dina hundar en välförtjänt massage efter turen.

PROGRAM

Hämtning och transfer i Kiruna eller ICEHOTEL. På 40 minuter kör vi från Kiruna till vår kennel. Vi kör längs den vackra Kalixälven, som är ett av de största älvsystemen i Europa som inte har utnyttjats för vattenkraft. Klara dagar ser vi den vackra bergskedjan med Sveriges högsta berg, Kebnekaise. Chansen att se älg är stor när vi passerar genom älgens vinterbete.

Hundspannsturen
Vi börjar dagen med vår unika hundspannstur. Efter en ordentlig körinstruktion, där vi också lär dig hur du bäst interagerar med våra hundar, beger vi oss ut över älven, de frusna myrarna och genom fjällskogen. Två personer i ett team turas om att köra och sitta på släden. Varje förare får köra cirka 45 minuter var.

Mindfulness och djurhållning
Vi samlas i vår speciella mindfulness-tipi och du kommer att lära dig om Trust Techniques fördelar. Hur använder vi det och varför använder vi det? Hur kommer det att vara möjligt för dig att använda den med dina egna djur? På olika sätt kommer vi att visa dig förändringarna hos en hund. Du får lära dig grunderna i hur det är möjligt att bygga tillit med hjälp av din egen närvaro och ditt lugn. Har du problem med hundar hemma så diskuterar vi dem och kommer med förslag på lösningar.

Lunch
Vi äter en värmande soppa runt köksbordet eller runt brasan i tråkåtan som inbjuder till samtal om livet i denna arktiska miljö.

FÖRDELAR
Vad har våra hundar nytta av den här turen?
Under turen hjälper du hundarna att släppa både psykiska och fysiska spänningar, en viktig del av vårt dagliga arbete. Du kommer också att hjälpa till att lära hundarna att känna sig trygga runt främlingar.

Vad har du nytta av på den här turen?
Du kommer att få insikt i tekniker för mindfulness och massage. Det kan inspirera dig att tillämpa det på dina egna hundar i framtiden. Genom att tillämpa tekniker för mindfulness med hundarna kommer du att stilla ditt eget sinne. Detta kommer att få dig att känna dig lugn och avslappnad. Du får också lära dig mer om god djurhållning och varför det är viktigt.

För att börja använda mindfulness med dina egna hundar rekommenderar vi en online session med oss. Du får därför rabatt på en privat coaching online.

Vem är läraren?
Ylva Forssén har över 20 års hunderfarenhet, främst inom fågeljakt och slädhundar. Hon är välutbildad inom många discipliner och hundpsykolog. Hon har ett Crossfields Institute nivå 3-diplom i mindfulness för människor med sina djur: Trust Technique Practitioner. Genom att använda mindfulness i daglig träning skapar hon en stressfri miljö på kenneln. Det kan också hjälpa dig som har problem med din hund att bygga en ny relation och en problemfri vardag.