Kiruna Airport stängd

Under perioden 15-29 juli är Kirunas flygplats stängd. Vi hjälper dig hitta alternativa resvägar. Läs mer

English flag
Gå tillbaka

Hundspannstur med övernattning på vildmarksläger

Timmerstigen 7, Kiruna
Arctic dogsled adventures övernattningstur
Arctic dogsled adventures övernattningstur

Hundspannstur med övernattning på vildmarksläger

Boka

Låt våra huskies ta dig ut på en rundtur i det fantastiska Lappland och till vårt vildmarksläger som ligger nära en frusen sjö. Vi hämtar dig i Kiruna C och tar dig till vår bas i Laxforsen, som ligger strax utanför Kiruna, inte långt från Jukkasjärvi.

Du kör din egen släde som dras av 3-4 hundar och om du delar släde dras den av 4-6 hundar.

Vi tillhandahåller varma kläder (skor, overall, varm mössa och handskar), sovsäck med lakan, handduk. Dina egna kläder för turen ska vara slitstarka och varma – och glöm inte varma underställ och strumpor. När ni är ombytta och har packat inför turen har vi en genomgång om hur man hanterar släden och hundarna så att ni känner er trygga med att ta hand om ert hundspann.

När vi och hundarna är redo och startsignalen för turen går slutar hundarna att sluta skälla och allt du hör är ljudet av släden och andningen från hundarna.

Med våra Huskies guidar vi dig genom det fantastiska Lappland i Jukkasjärvi och Torneälvens omgivningar genom skog som ofta täcks av gnistrande snö och på frusna sjöar. Vi är på väg till vårt vildmarksläger. När vi kommer till lägret börjar vi med att ta hand om hundarna och hämta vatten från sjön för bastun. Efter det njuter vi av middagen och ett bastubad.

Vår vildmarkscamp är byggd 2016 och har en gäststuga som är cirka 50 m2 med ett allrum, kök och ett sovrum för 6-8 personer. Det finns också en bastu och grillkåta. Campen har inte någon el, ström eller rinnande vatten. Vattnet hämtas från en sjö intill campen.