Kiruna Airport stängd

Under perioden 15-29 juli är Kirunas flygplats stängd. Vi hjälper dig hitta alternativa resvägar. Läs mer

English flag
Gå tillbaka

Familjeminnen – privat hundspannstur

Nedre Laukkuluspa 107, Kiruna

Familjeminnen – privat hundspannstur

Boka

Kennelbesök och huskyupplevelse anpassad för familjer – den bästa vinteraktiviteten för barn!

När ni som familj kommer för att besöka oss anpassar vi turen så att den passar ert barns ålder. Barnen får gott om tid att gosa och hjälpa till med hundarna och du behöver inte känna att du är i vägen för andra gäster. Ni delar alla på en stor släde som körs av guiden. Det är en härlig känsla att koppla av med barnen i släden och njuta av tystnaden med dem.

Vi bor utanför de stora turistområdena med våra 40 hundar, 3 katter och 3 barn. Vi kan nästan lova att vi kommer att vara ensamma ute i naturen, för att njuta av naturen, bland detta vidsträckta landskap. Välkommen till ett livsäventyr där barn och hundar får chansen att träffas.

PROGRAM
Hämtning och transfer: i Kiruna eller ICEHOTEL. Vi färdas längs den vackra Kalixälven, som är ett av de största älvsystemen i Europa som inte har utnyttjats för vattenkraft, med utsikt över Sveriges högsta berg, Kebnekaise, i klart väder. Chansen att se älg är stor när vi passerar genom älgens vinterbetesområde.

Turen
Vi börjar med att säga hej till våra hundarna i vårt spann. Sedan gör vi oss alla redo på släden, klädda i varma kläder och extra filtar för barnen. Vi åker med hundarna över frusna myrar,  genom fjällskogar och över den istäckta Kalixälven.

Efter rundturen får hundarna massage, vi tar av deras selar och tar tillbaka dem till kenneln. Både vuxna och barn är inbjudna att hjälpa till. När vi är klara tar vi en värmande fika hemma hos oss och tar in några hundar som barnen kan gosa med. Medan vi fikar samtalar vi om livet i denna arktiska miljö innan vi tar er tillbaka till ert boende.

Varför tycker vi att du ska välja Husky Home?
Denna tur är alltid privat. Då hinner vi med det där extra badrumsbesöket och vi kan anpassa turen efter era barn. Vi avrundar alltid turen inne, hemma hos oss, så barnen får värma upp sig efter rundturen. Våra hundar är trevliga och lugna och de flesta barn vågar gosa och hjälpa till med hundarna.

I alla våra bokningsbara aktiviteter står inte bara din upplevelse i centrum utan även hundarnas välmående. Vi utvecklar och vidareutbildar oss hela tiden  för att kunna anpassa våra hundars vardag på bästa möjliga sätt.

Du hittar oss bortom de stora turistområdena i ett vidsträckt och orört landskap. Med våra tysta och lugna hundar kommer du att få känslan av att befinna dig mitt i ingenstans, när du tittar dig omkring kan du se älgar, renar, ripa och räv eller åtminstone de spår de har lämnat efter sig.