Kiruna Airport stängd

Under perioden 15-29 juli är Kirunas flygplats stängd. Vi hjälper dig hitta alternativa resvägar. Läs mer

English flag
Gå tillbaka
Elsas kök Kebnekaise

Elsas Kök är belägen vid foten av Sveriges högsta berg Kebnekaise. I nästan 30 år arbetade Elsa Göransson som föreståndarinna på STF Kebnekaise fjällstation. Vi har låtit oss inspireras av såväl gemytet och gemenskapen kring den gemensamma måltiden, som kokkonsten så som den var på Elsas tid. Då fanns inga helikoptrar och begränsade möjligheter att förvara mat kallt.

Varje kväll serveras en 2-rätters middag. Hos oss går mättnad och matupplevelse hand i hand. På tallriken finner du kött eller fisk direkt från det närliggande området. Vegetariska middagsalternativ är en självklarhet. Vänligen meddela oss eventuella allergier vid bokningstillfället, skriv en notering under meddelande/önskemål till Kebnekaise.

Eftersom hållbarhet är en ständigt aktuell fråga har vi återupptagit gamla konserveringsmetoder och med det nygamla recept. Hos oss går mättnad och matupplevelse hand i hand. På tallriken finner du kött eller fisk direkt från det närliggande området. Vegetariska middagsalternativ är en självklarhet.

Vi rekommenderar att du bokar måltiderna i förväg för att säkra din plats i Elsas kök då vi har ett begränsat antal sittplatser.