Kiruna Airport stängd

Under perioden 15-29 juli är Kirunas flygplats stängd. Vi hjälper dig hitta alternativa resvägar. Läs mer

English flag
Gå tillbaka

Vy och Kiruna Buss säkrar sömlösa resor till Kirunafjällen och Narvik

mars 13, 2024

Tågoperatören Vys webbplats är nu öppen för bokning av nya resor till och från Narvik. För att säkerställa att resan sker sömlöst har Vy satt in dagliga anslutande busstransfers. För resenärer innebär detta att bokningar görs som vanligt på Vy.se till den plats man avser att åka till.

Det lokala transportföretaget Kiruna Buss erbjuder även de en alternativ lösning med daglig buss mellan Kiruna och Narvik. Bokning görs på www.kirunabuss.se.

”Säsongen för Kirunas fjällvärld är i gång för fullt och det är viktigt att resenärerna ska kunna boka en biljett samt ta sig fram till sin slutdestination på ett smidigt sätt. Vi uppskattar därför transportbolagens engagemang i att ta fram lösningar för resenärerna. Det är viktigt med fungerande transporter som knyter oss samman med Narvik för resenärer som behöver fortsätta sin resa.” säger Peter Salomonsson, vd Kiruna Lappland.

”Det er viktig at transport og infrastruktur mellom Kiruna og Narvik blir ivaretatt både for lokalbefolkningen og besøkende. Vi er også midt i høysesongen for ski og vinterturisme som er en svært viktig sesong for reiselivsnæringen. Det er derfor veldig gledelig at man ivaretar persontransport mellom Narvik og Kiruna med en god reserveløsning inntil persontrafikken med tog er på plass igjen.” tillägger June Berg-Sollund, dagligleder Visit Narvik.

Bakgrund:
Beslutet om att inte uppstarta persontrafik/nattåget på sträckan mellan Abisko-Narvik har tagits på grund av säkerhetsskäl då risken för påföljande urspårningar och driftstopp bedöms som hög. Risk för personskador samt svårigheter vid behov av evakuering av resenärer är de bakomliggande orsakerna. Vy säkrar transporter med transferbussar där tåg ej är möjligt att trafikera i nuläget.