English flag
Gå tillbaka

Samhällsomvandlingen i Kiruna lockar tyska resenärer

september 30, 2024

Camp Ripan, Lapland Resorts och Nutti Sámi Siida har tillsammans med destinationsorganisationen Kiruna Lappland deltagit på Nordic Workshop i Hamburg, ett arrangemang som erbjuder företag och destinationer en möjlighet att träffa utvalda och kvalitetssäkrade researrangörer från de tysktalande marknaderna med fokus på Norden.

Workshopen genomfördes 18-19 september. Under en fullspäckad dag med 65 förbokade säljmöten skapade Kiruna en ökad kännedom om destinationen genom presentationer av ett rikt utbud av boenden och aktiviteter. Det här gav också destinationen en möjlighet att snappa upp trender över vad researrangörernas kunder efterfrågar, i det här fallet Kirunas samhällsomvandling, slow travel, hållbara upplevelser och unika boenden. Under hela workshopen samlades 89 köpare och 90 säljare vilket resulterade i totalt 1000 möten.

Hanna Lejon, Travel Trade Manager på Nutti Sámi Siida säger att ”det var roligt att se det stora intresset för vår destination, och att det finns ett intresse att resa hit även under sommaren och hösten. Dessutom var det både givande och inspirerande att träffa kollegor från Sverige och resten av Norden. Att få utbyta erfarenheter och idéer med branschkollegor inspirerar verkligen till nya möjligheter och perspektiv”.

”Det är oerhört viktigt för oss att representera destinationen och våra företag på dessa typer av arenor, och för mig var det ett kärt återseende av Hamburg. Senast jag var där var 2019 och det är intressant att se hur trenderna har utvecklats de senaste fem åren”. ”Den tyska marknader är vår största marknad näst efter Sverige, så aktiviteten var mycket prioriterad” tillägger Louise Johansson Projektledare Marknads- och destinationsutveckling på Kiruna Lappland.

Nordic Workshop organiserades av Visit Sweden i samarbete med Visit Norway, Visit Denmark, Visit Finland och Visit Iceland.

Om Kiruna Lappland
Kiruna Lappland är den lokala destinationsorganisationen (DMO) som verkar för att utveckla
besöksnäringen i destinationen Kiruna in Swedish Lapland. Vi är en medlemsägd ekonomisk
förening och fungerar som en paraplyorganisation för de flesta turistföretagen, samt för
många andra företag i Kiruna kommun. Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas
ekonomiska intressen genom att aktivt agera för att profilera och stimulera upplevelseindustri
och besöksnäring i Kiruna kommun. www.kirunalapland.se.

För mer information, kontakta
Louise Johansson, Projektledare Marknads- och destinationsutveckling,
Kiruna Lappland Ek. förening. +46 730737318 | louise@kirunalapland.se