Kiruna Airport stängd

Under perioden 15-29 juli är Kirunas flygplats stängd. Vi hjälper dig hitta alternativa resvägar. Läs mer

English flag
Gå tillbaka

Kiruna Lappland utbildar lokala Kiruna ambassadörer

januari 9, 2024

Under Kiruna Lapplands 30-årsfirande föddes idén om att utveckla ett ambassadörsprogram för Kirunas lokalbor som visar på Kiruna kommuns unika reseanledningar och motbevisar att “det inte finns något att göra här”.

Kiruna Lappland har fått stöd från Sparbanken Nord för firandet av Kiruna Lappland 30 år och för genomförande av speciella ambassadörskapande aktiviteter för Kirunabor. Syftet är att aktiviteterna ska få lokalbor att upptäcka sin destination och på så sätt skapa turistiska ambassadörer som är tryggare i att förmedla information och kunskap till besökare samt känna stolthet och rekommendera Kirunas unika reseanledningar. De ambassadörsskapande aktiviteterna genomförs i februari 2024 och finns tillgängliga på Kiruna Lapplands webb under evenemang.

”För att nå Kiruna kommuns mål om att öka i invånarantal behöver vi även arbete med lokalbefolkningens stolthet för sin plats. Därför startar vi vårt ambassadörsprogram med besöksnäringen som genererar en attraktiv plats både att besöka och leva på. Utan turismen hade vi haft marginellt med flyg eller tåg till Kiruna. Vi behöver sprida kännedomen lokalt om att besöksnäringen är den nya basnäringen, en näring att räkna med och som tillför mjuka värden på en destination där industrin är fortsatt tung.” säger Peter Salomonsson, vd Kiruna Lappland.

30-årsfirandet omfattade även Kiruna Lapplands Besöksnäringsseminarium som genomfördes den 26/11. Seminariet syftade till att visa på turismens viktiga roll i samhället och vad den genererat till kommunen under Kiruna Lapplands 30 år samt presentera besöksnäringen – den nya basindustrin. Tack Sparbanken Nord för ert stöd!

Kontakt
Elin Håkansson, elin@kirunalapland.se, +46 (0)73 073 98 18

Om Kiruna Lappland
Kiruna Lappland är den lokala destinationsorganisationen (DMO) och verkar för att utveckla besöksnäringen i destinationen Kiruna in Swedish Lapland. Vi är en medlemsägd ekonomisk förening och fungerar som en paraplyorganisation för de flesta turismföretagen, samt många andra företag i Kiruna kommun.

Om Sparbanken Nord
Sparbanken Nord är en egen och fristående sparbank som fattar alla beslut lokalt, nära sina kunder. De värnar om människor, föreningar och företag i regionen och satsar på samhällsengagemang.
www.sparbankennord.se