Kiruna Airport stängd

Under perioden 15-29 juli är Kirunas flygplats stängd. Vi hjälper dig hitta alternativa resvägar. Läs mer

English flag
Gå tillbaka

Husky Home – vinnare av Kiruna Lappland-priset!

februari 27, 2024
Från vänster: Peter Salomonsson, Ylva Forssén, Peter Forssén

Kirunas näringslivsgala fyllde Kirunas stadshus “Kristallen” på fredagskvällen den 23 februari 2024, där sex vinnare i olika kategorier skulle utses. Kiruna Lappland-priset gick till Ylva och Peter Forssén på Husky Home, med motiveringen:

“Husky Home har med stort engagemang och ett långsiktigt gediget arbete spridit sitt hållbarhetsarbete i nationella och internationella sammanhang. Ylva på Husky Home är certifierad Trust Technique-utförare. Trots begränsade resurser och tid, engagerar sig företaget målmedvetet med sina budskap om animal welfare. De inspirerar även andra till att arbeta mer med meditativa tekniker för att få bättre kontakt med djuren. Husky Home är goda ambassadörer för Kiruna och Kiruna Lapplands hållbarhetsinitiativ “Sustainable Arctic Destination” och bidrar till destinationens utveckling.”

Priset delades ut av Kiruna Lapplands vd Peter Salomonsson som tillägger att ”Husky Homes arbete kopplar väl an till vår vision att vara den mest hållbara och välkomnande arktiska destinationen i världen, och det här är vårt sätt att synliggöra deras hållbarhetsarbete. Husky Home är ett av våra hållbarhetscertifierade besöknäringsföretag, och de var bland de första att få certifieringen. Jag har själv upplevt Ylvas ledarskap och arbete på nära håll. Hon visar vägen för hur man arbetar på ett småskaligt och hållbart sätt med djurens välmående i fokus. ”

Ylva Forssén säger att ”Jag är oerhört glad och tacksam över att våra samarbetspartners ser arbetet och tiden vi lägger ner på djuren året runt. När vi arbetar med djur är vår viktigaste uppgift att hela tiden utveckla deras vardag, välmående och livskvalitet. ”

Det blev trippelvinst till Kirunas besöksnäring! Utöver Kiruna Lapplands pris till Husky Home gick även priser till Fjellborg Arctic Journeys, som fick Företagarna Kirunas pris ”Årets Företagare”, samt till Höjdmeter som fick priset ”Årets samhällsengagemang” av Sparbanken Nord.

Stort grattis till alla vinnare!