Kiruna Airport stängd

Under perioden 15-29 juli är Kirunas flygplats stängd. Vi hjälper dig hitta alternativa resvägar. Läs mer

English flag
Gå tillbaka

Eurowings satsar fortsatt på Kiruna

maj 3, 2023
Jessica Nildén

Eurowings, som är en del av Lufthansa Group, har sedan december 2021 haft direktflyg till Kiruna under vintern. Eurowings har meddelat att de kommer fortsätta erbjuda resor från Düsseldorf till Kiruna nästa vintersäsong. Resorna kommer att gå lördagar mellan 3 februari och 23 mars 2024 och de är bokningsbara.

”Vinterflyg till nordiska destinationer har blivit en permanent del av Eurowings nätverk de senaste åren. Med veckovisa direktflyg från Düsseldorf till Kiruna kan gäster från Nordrhein-Westfalen och grannländerna bekvämt flyga till Skandinavien och uppleva den nordiska vintern” säger Roland Hladin, Senior Manager Touroperator Sales & Groups Eurowings.

Eurowings beslut att köra ytterligare en säsong ger en signal om att Kiruna är en intressant destination att satsa på. Det är en bekräftelse på att de unika arktiska upplevelserna och boendena i Kiruna är efterfrågade av de internationella gästerna. Sett till internationella gästnätter i Kiruna är Tyskland den näst största nationaliteten och har varit det historiskt sett. Det är även en starkt prioriterad marknad hos Kiruna Lapplands medlemsföretag, vilket har bekräftats igen i en nyligen utförd behovsenkät. I enkäten framkom även behovet av direktflyg. 

”Bra kommunikationer är avgörande för vår destinations framgång. Vi är mycket glada över att Eurowings fortsätter ytterligare en säsong. Det är ett tydligt bevis på att Kiruna har en stark position internationellt.” säger Peter Salomonsson, VD på Kiruna Lappland.

”Vi ville dessutom boosta nästa säsongs flight genom att koordinera en visningsresa för tyska researrangörer. Visningsresan arrangerades av Kiruna Lappland tillsammans med Eurowings, besöksnäringsföretagen och med destinationen Heart of Lapland för att visa på ett större upptagningsområde för direktflyget. Visningsresan som pågick den 19–25 mars blev snabbt fullbokad och researrangörerna var mycket nöjda med programmet och allt de fick uppleva under sin vistelse” avslutar Louise Johansson, Projektledare Marknads- och Destinationsutveckling.

Flygschema:

DUS 14:35    KRN 17:35
KRN 18:25    DUS 21.35

Till Eurowings bokningssida