Kiruna Airport stängd

Under perioden 15-29 juli är Kirunas flygplats stängd. Vi hjälper dig hitta alternativa resvägar. Läs mer

English flag
Gå tillbaka

Vinteräventyr (4 dagar)

Puoltsa 1057, Kiruna

Vinteräventyr (4 dagar)

Ofelaš Islandshästar & Guideservice +46 (0)980-500 13 info@ofelas.se https://ofelas.se/
Boka

Välkommen för ett vinteräventyr på fyra dagar i Norra Sverige med det bästa vi kan erbjuda av aktiviteter. Du får åka rensläde, rida islandshäst, få dig till livs av den samiska kulturen och prova att köra skoter. Du får uppleva dessa dagar tillsammans med lokala guider, mycket väl förtrogna med området och med den samiska kulturen. Under dessa dagar besöker vi också det berömda Icehotel. Du får uppleva lugn och stillhet samt vistas mycket ute i naturen och får säkert se både norrsken, ren, älg och andra djur. Det du upplever hos oss är genuint och äkta med spännande aktiviteter ute i naturen.

Efter ankomst till Kiruna den första dagen efter lunch åker vi till vår hästgård i Puoltsa. Du börjar med en introduktion under eftermiddagen och avslutar dagen med en god trerätters middag. Övernattningen sker på gården och på gården och runtomkring finns olika vilda och tama djur som häst, hund, ren, älg, räv, get, katt mm som förgyller tillvaron. Nästa dag får du prova på att köra skoter, två personer per skoter. Vi har med oss lunch som vi tillagar över öppen eld. På eftermiddagen ger vi oss ut på en ridtur i skogen på våra islandshästar. Där får vi kanske se både norrsken, ren och älg. Dagen avslutas runt elden i kåtan med god mat tillagad av lokala matvaror.

Den tredje dagen beger du dig ut på en renslädestur som är samernas gamla sätt att transportera sig och du får uppleva lugnet ute i naturen. Lunch äts under turen. Vi besöker det berömda Icehotel på eftermiddagen, äter middag där och kommer tillbaka till Puoltsa på kvällen. Den sista dagen rider vi en kortare tur i skogen och efter lunch transfer till Kiruna. Det kan hända att vi gör aktiviteterna i en annan ordning än det är angivet i programmet. Övernattning sker i dubbelrum i hus på vår hästgård med gemensamt kök, dusch och toalett. De flesta aktiviteter utgår från vår gård, men till vissa tar vi oss med bil. Maten som serveras har lokal prägel och består till stor del av vilt och fisk.