Kiruna Airport stängd

Under perioden 15-29 juli är Kirunas flygplats stängd. Vi hjälper dig hitta alternativa resvägar. Läs mer

English flag
Gå tillbaka

Vandring till Norrskensberget

Kiruna

Vandring till Norrskensberget

Boka

En resa till Norrskens-berget i Torneträsk-Soppero natureservat i norra Lappland ger dig ett oförglömligt minne för livet.

Guiden hämtar dig och vi lämnar stadslivet i Kiruna en kväll och reser österut på aurora borealis-vägen. Vägen leder oss längre norrut, närmare norrskenområdet och in i hjärtat av norra Lappland. En resa till norrskensberget i norra Lappland ger dig ett oförglömligt minne för livet.

Vid besöket på berget kan du förhoppningsvis se det majestätiska norrskenet. Berget räknas till en av de bästa nordliga utsikterna över vildmarksområdet naturreservatet Torneträsk-Soppero urskog. En timmes resa med minibuss tar oss till foten av berget och därifrån vandrar vi cirka 1 km upp till bergstoppen. Vandringen kommer att gå på stigar upp på berget, även om snön kommer.

Att gå med en pannlampa är en upplevelse, om det är stjärnklar himmel och månsken behövs det ingen pannlampa. Efter att ha gått 700 meter efter stigen når vi trädgränsen och kalfjället uppe på berget. Här gör vi upp en eld och njuter av den fantastiska utsikt. Frånvaron av stadens ljus förstärker stjärnhimlens ljus och norrskenet. Runt den öppen elden fikar vi, dricker kaffe eller te och äter det samiska brödet glödkaka.